ח"כ עזמי בשארה (בל"ד) צפוי לשוב היום ממסעו מעורר המחלוקת בסוריה. בשארה היה צפוי לחזור כבר בסוף השבוע שעבר, אולם דחה את שובו כדי להיפגש עם נשיא סוריה, בשאר אסד, אתמול. בתום הפגישה כינס בשארה מסיבת עיתונאים בה אמר שפגישתו עם אסד היתה "מוצלחת כמו קודמותיה". השניים שוחחו על ההתפתחויות באזור ועל הפסקת האש בין ישראל לפלסטינים.
בשארה הבטיח להילחם בכוונה להעמידו לחקירה על הדברים שאמר בשבוע שעבר בביקורו בדמשק. "יהיה קרב משפטי וקמפיין בינלאומי לתמוך בחבר פרלמנט במדינה שטוענת שהיא דמוקרטית ומרוויחה בשל כך מיליארדי דולרים", אמר בשארה. לטענתו, אם ייחקר במשטרה ההתקוממות הבינלאומית עשויה לגרום לכך ש"ישראל תיחשב למדינת אפרטהייד". עוד אמר בשארה כי בחברה הישראלית שולטת "אווירה גזענית מסוכנת".
בשארה הכחיש את הדיווחים לפיהם נפגש עם ראשי ארגוני הסירוב הפלסטיניים, שמושבם בדמשק. "היינו באותם אירועים ובאותם מקומות, אבל לא היו פגישות או מגעים", אמר.
במהלך טקס שנערך בשבוע שעבר במלאות שנה למותו של נשיא סוריה המנוח, חאפז אל אסד, קרא בשארה לערבים "להתאחד נגד ממשלת שרון הסוחרת במטבע המלחמה". דבריו עוררו סערה ציבורית בכנסת ובאמצעי התקשורת. שר המשפטים, מאיר שטרית, פנה ליועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, בבקשה לפתוח בחקירה משטרתית נגד ראש תנועת בל"ד על פי הפקודה למניעת טרור. רובינשטיין הורה על פתיחת חקירה נגד בשארה, למרות שציין כי להערכתו לא ניתן יהיה להעמידו לדין בשל החסינות ממנה הוא נהנה.
אתמול אמר בשארה שהדברים שעוררו את הסערה כבר נאמרו פעמים רבות מעל בימת הכנסת. הוא הוסיף כי אין לחשוש מאיומי שרון על מלחמה ותקפה נגד המדינות הערביות, שכן "האומה הערבית חזקה מספיק".
ח"כ בשארה יחזור היום לישראל - ייאבק נגד העמדתו לדין
18.6.2001 / 8:20