וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המשטרה גיבשה נוהל פתיחה באש להתנתקות

26.6.2005 / 7:16

השוטרים והחיילים שישתתפו בפינוי לא יישאו כלי נשק. עם זאת, במקרים של הגנה עצמית בלבד, יוכלו אנשי הביטחון להשתמש בנשק

אגף המבצעים במשטרה גיבש נוהל הוראות פתיחה באש במהלך פינוי היישובים ברצועת עזה ובצפון השומרון. בקול ישראל דווח, כי השוטרים והחיילים שיפנו את המתנחלים לא יישאו נשק, כיוון שהנחת העבודה הבסיסית במערכת הביטחון היא שלא יהיה צורך בכלי נשק. אולם, בצה"ל ובמשטרה נערכים גם לתרחישים קיצונים, ובהם ירי של המתנחלים המתבצרים.

בקול ישראל דווח, כי נוהל הפתיחה באש אושר בידי גורמים משפטיים בכירים. מחבריו קובעים, כי שוטרים וחיילים יוכלו להשתמש בנשק רק כמוצא אחרון, מתוך הגנה עצמית בלבד ובמקרה של סכנה ברורה ומיידית לחייהם ולשלמות גופם.

על פי הנוהל, השימוש בנשק ייעשה בשלבים. אנשי הביטחון ינסו תחילה לנטרל את האיום באמצעות הפעלת כוח, ורק אם לא יהיה ניתן לעשות זאת, יעשה השוטר או החייל שימוש בנשק. תחילה הוא יאיים, אחר כך יירה באוויר ולאחר מכן יירה לעבר הרגליים. בנוהל כתוב בפירוש, כי רק כשאין שהות למנוע את הסכנה בשלבים, יש לירות בגורם הסכנה כדי להסיר אותה מיד. לאחר הירי נדרש איש הביטחון לטפל בפצוע ולערוך עליו חיפוש. בכל אירוע בו יהיה שימוש בנשק, תעשה המפקדה הממונה תחקיר.

במשטרה ובצה"ל אומרים, כי מדובר בתרחיש בעל סבירות נמוכה מאוד. אולם, עצם כתיבת הנוהל מראה כי מדובר באפשרות שנלקחת בחשבון ברצינות.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully