משרד החוץ בודק דיווח על אי סדרים בשגרירות בהונגריה. בקול ישראל דווח, כי קצין המינהלה של המשרד, עמיקם לוי, העביר דיווח על חשד לאי סדרים בתיפקודו של השגריר בבודפשט דוד אדמון, ועל פגישות שלו עם אנשי עסקים ועל הוצאות חריגות בשגרירות. החשדות מבוססים על עדויות של עובדים בשגרירות.
מסמך פנימי שחובר במשרד החוץ בנושא מעלה, כי אדמון, מינוי פוליטי של שר החוץ, סילבן שלום, אינו דובר אנגלית וגם אינו שולט היטב בהונגרית. בגלי צה"ל דווח, כי ביום העצמאות ערך אדמון אירוע יקר ומפואר, שלדברי נוכחים היה מנקר עיניים והפך לאירוע כלכלי.
במסמך נכתב עוד, כי במהלך בדיקה שנעשתה בשגרירות, עלה כי השגריר מבלה חלק ניכר מזמנו בעיסוק בנדל"ן ובניסיון להשתלב בעסקים, כדי לצאת מחובות שבהם הוא שקוע לכאורה. בנוסף התקבלו עדויות על כך שהתנהלותו של השגריר בוטה ומתנשאת, שהוא אינו משלם חובות במסעדות בבודפשט ושרעייתו משפילה באופן שיטתי עובדות בשגרירות.
בראיון לגל"צ הכחיש אדמון את הטענות ואמר: "מדובר ברכילות מרושעת, שמטרתה לפגוע בשמי הטוב ובתדמיתו של שר החוץ... לגבי האירוע המרכזי ביום העצמאות - זמן מה לאחר שהגעתי להונגריה, התרחשו מספר אירועים אנטישמיים שקיבלו הד רחב בתקשורת, והרעיון היה להפיק אירוע גדול ביום עצמאות. אני פניתי למשרד החוץ בירושלים והללו הקציבו לי 3,000 דולר. מה אפשר כבר לעשות בסכום כזה?". אדמון הוסיף, כי למרות הסכום הדל לדעתו, "מדובר באחד האירועים המוצלחים ביותר בהסברה של מדינת ישראל בהונגריה. כל הפעולות הכספיות התבצעו באופן תקין". בראיון לקול ישראל התייחס אדמון לטענה כי ההונגרית שבפיו מוגבלת, ואמר מדובר בשפת האם שלו.
ממשרד החוץ נמסר בתגובה: האירוע ייבחן ויטופל.
האשמות קשות נגד השגריר בהונגריה
16.5.2005 / 8:40
