אתמול דיווח קונצרן כור על הפסדי עתק של קרוב למיליארד שקל, שנגרמו ברובם מהאסטרטגיה הכושלת ברכישת אי.סי.איי . היום מתווסף קורבן נוסף לרשימה ההולכת וגדלה (החברה לישראל , קבוצת פועלים השקעות , בנק הפועלים ) של נפגעי ההחזקה במניות חברת התקשורת הקורסת.
אי.סי.איי הפכה את הרבעון הראשון של כלל אלקטרוניקה , והחברה האם שלה כלל תעשיות לעוד רבעון שחור שבקבוצת אי.די.בי היו רוצים לשכוח כמה שיותר מהר.
ההפסד הנקי של כלל אלקטרוניקה ברבעון הראשון הגיעו ל-317 מיליון שקל, לעומת רווח של 19 מיליון שקל ברבעון המקביל. כלל תעשיות לא פיגרה הרבה אחריה ורשמה הפסד של 216 מיליון שקל ברבעון הראשון, בהשוואה לרווח של 44 מיליון שקל ברבעון המקביל.
החזקה של 13.4% ממניות אי.סי.איי הניבה ברבעון הראשון הפסד של 242 מיליון שקל לכלל אלקטרוניקה, שמרביתם מחיקה של 123 מיליון שקל פלוס הפחתת יתרת המוניטין באי.סי.איי בהיקף של 92 מיליון שקל. בנוסף מחקה כלל אלקטרוניקה 25 מיליון שקל נוספים בגין השקעות נוספות, שלא פורטו.
אבל, גם בלי ההפחתות החד-פעמיות, ההפסד הנקי של כלל אלקטרוניקה הגיע ל-76 מיליון שקל, לעומת רווח של 18 מיליון שקל ברבעון המקביל. המעבר להפסד (שוב) מתרומה שלילית של אי.סי.איי של 31 מיליון שקל, תרומה שלילית של 3 מיליון שקל מסאיטקס .
ירידה ברווחיותן של קרנות ההון סיכון
בנוסף סבלה כלל אלקטרוניקה מירידה ברווחיותן של קרנות ההון סיכון שבניהולה. חברות הסטראט אפ של כלל אלקטרוניקה, ובהם אפריון, קרינה שימושית, נגבטק ואחרות, תרמו הפסד של 11 מיליון שקל לקבוצה ברבעון הראשון.
התוצאות העגומות של כלל אלקטרוניקה הובילו כאמור גם להפסד גדול של 216 מיליון שקל לכלל תעשיות ברבעון הראשון. את התוצאות העגומות של כלל אלקטרוניקה איזנו במעט רווח נקי של מפעלי הנשר מלט - 22 מיליון שקל, שבאו למרות ירידה של 12% בכמויות הנמכרות. הרווח הנקי של נשר הושג בעיקר בזכות השבתת קווי ייצור, שהביאה לירידה בהוצאות האנרגיה של הקבוצה.
משאב יכולה לספק נחמה לא מבוטלת לכלל בימים אלה, אם תושלם בהצלחה מכירת 25% ממניות משאב (המחזיקה בנשר) לחברה אירית, לפי שווי חברה של 790 מיליון דולר.
מגזר הטקסטיל דווקא היה חיובי לכלל תעשיות ברבעון הראשון. כך נהנה הקונצרן מרווח של 10 מיליון שקל של כיתן ברבעון הראשון, לצד רווח נקי של 2 מיליון שקל של פולגת.
מנגד, ההחזקה בחברת התקשורת ברק הניבה הפסד של 38 מיליון שקל, במחזור של 147 מיליון שקל. לגבי ברק מדובר בשיפור בתוצאות, שכן ההפסדים ברבעון המקביל הסתכמו ב-45 מיליון שקל, במחזור של 106 מיליון שקל.
מסתבר, כי ההפסדים הגדולים של כלל מתחום ההשקעות בהיי-טק עדיין לא מרפות לחלוטין את ידיה. כלל תעשיות ביוטכנולוגיה השקיעה בחודש ינואר האחרון 43 מיליון שקל בחברת oralscan בתמורה ל-9.6% ממניות החברה. oralscan עוסקת בפיתוח ושיווק של מערכות לדיאגנוסטיקה של מחלות סרטניות.
בנוסף, השקיעה כלל ביוטכנולוגיה 15 מיליון שקל ב-MTRE כחלק מהשקעה כוללת של 7 מיליון דולר, שתעניק לכלל החזקה של 9.4% מ-MTRE העוסקת בפיתוח מוצר לויסות חום גוף האדם.
בקרוב תיעלם ההפרדה בין כלל אלקטרוניקה לכלל תעשיות. בקבוצת כלל מתכננים להשלים בקרוב מיזוג בין שתי החברות, שיתבצע בדרך של הנפקת מניות כלל תעשיות, לבעלי המניות של כלל אלקטרוניקה,(ובראשן כמובן כלל תעשיות עצמה). המיזוג אמור להתבצע ביחס של 12 מניות כלל תעשיות, עבור כל מניה אחת של כלל אלקטרוניקה.