וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תל אביב: צפי לעליות מתונות בבורסה בעקבות חידוש התיאום הבטחוני

אילן מוסנאים

29.5.2001 / 8:23

למרות הירידות ביום שישי בנאסד"ק והפערים השליליים; טבע פותחת עם פער חיובי של 4.8%; אלביט הדמיה פותחת עם פער שלילי של 11.9%

הבורסה של תל אביב צפויה להיפתח הבוקר באווירה חיובית ותוך עליות שערים מתונות. זאת, למרות היציבות שנרשמה בסוף השבוע (בימים חמישי ושישי) בוול סטריט. בקרב המניות הישראליות נרשמה מגמה מעורבת, ומרבית המניות הדואליות פותחות את הבוקר עם פערי ארביטראז' שליליים.

מנכ"ל די.בי.אם השקעות, רמי דרור, העריך כי הבורסה תתנהל הבוקר ביציבות שערים ונטייה לעליות קלות. לדבריו, הנאסד"ק, שירד ביום שישי ב-1.35%, והפערים השליליים, ימשכו את המדדים כלפי מטה, ומנגד מניית טבע , שפתחה פער חיובי חד, תמתן את הירידות.

גורם חיובי נוסף שיתרום לאווירה החיובית היא הפגישה שצפויה להתקיים היום בין נציגי ישראל והפלשתינאים, בה יחודש התיאום הבטחוני בין הצדדים.

דרור ציין עוד כי נגיד הבנק המרכזי, דוד קליין, צפוי להפחית את הריבית (אחרי שהריבית לחודש מאי לא פורסמה בשל העיצומים של עובדי הבנק). על פי הערכות, הנגיד יפחית את הריבית בשיעור של 0.2%-0.4%.

אחרי הירידות שנרשמו ביום שישי בנאסד"ק, פותחות הבוקר מרבית המניות הדואליות את המסחר עם פערי ארביטראז' שליליים, כשמעל כולם בולטת מניית אלביט הדמיה עם פער שלילי של 11.9%, מניית נייס רושמת פער של 2.2% ומניית כור עם פער של 1.3%.

עוד ניצבות הבוקר בטריטוריה השלילית מניית אלרון עם פער שלילי של 1.5%, מניית אלביט עם פער של 1.9% ומניית מתב עם פער של 1.6%.

מנגד, בגזרת הפערים החיוביים בולטות מניית פארדיים עם פער חיובי של 15.3%, מניית מג'יק עם פער של 10.4% ומניית טבע עם פער של 4.8%.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully