בית משפט השלום בתל אביב האריך היום באופן חריג את מעצרם של זוג הורים אשר מואשמים בהתעללות בשלושת ילדיהם הקטינים.
על פי החשד, ההורים נהגו באורח קבע להכות את ילדיהם בני הארבע, חמש ושמונה תוך שימוש בחגורה ובידיים. הם חשודים בהתעללות פיזית או נפשית בחסרי ישע.
החקירה החלה לאחר שהגננת של אחד הילדים זימנה את האם לגן במטרה לשוחח עמה על מצבו של הבן. הגננת סיימה את השיחה עם האם ויצאה מהחדר תוך שהיא מותירה את האם ובנה לבדם. כעבור זמן מה יצא הילד כשאפו מדמם ועל פניו סימני שריטות.
בדיון שנערך היום בבית המשפט סיפר בא כוח המשטרה, רס"ר משה פויסטרו, כי החשודים נוהגים להכות את הילדים ואף להתעלל בהם נפשית. לטענת המשטרה בידה חגורה שעליה נראים סימני שערות ודם, שנשלחה לבדיקת מעבדה. "ההורים הודו שפה ושם הם נותנים מכות לילדיהם כאילו זה ברור מאליו", סיפר השוטר.
פרקליטם של ההורים טען כי מדובר באנשים ללא הרשעות קודמות וכי "לא מדובר במקרה שנגרמה לילד חבלה חמורה שמוכיחה התעללות". הוא ביקש מבית המשפט לשחרר את ההורים על מנת לחסוך מהילדים את טראומת הנטישה.
בהחלטתו קבע השופט כי "לכאורה, אכן מדובר בתקיפת הילדים על ידי שני החשודים". הוא הורה להאריך את מעצר ההורים ביומיים, עד להשלמת חקירת המשטרה בנושא.
הגננת גילתה: ההורים התעללו בשלושת ילדיהם
ורד כהן-ברזילי
8.5.2001 / 19:38
הגננת זימנה את האם כדי לדון עימה במצבו של אחד הילדים; האם והבן נשארו לבדם וזמן קצר אחר כך יצא הילד מדמם מהחדר; מעצר ההורים הוארך ביומיים