עובדי הכור הגרעיני בדימונה החליטו להשבית החל מהבוקר את כל מתקני הקריה למחקר גרעיני (קמ"ג), עד להודעה חדשה. ארגון העובדים החליט להשבית את העבודה, לאחר שהסכם העבודה החדש שלהם לא אושר.
"ידיעות אחרונות" מדווח כי ההסכם, שהושג לאחר משא ומתן ארוך בין הנהלת הקמ"ג לוועד, משפר את תנאי ההעסקה והפרישה של העובדים. העובדים טוענים כי הממונה על השכר באוצר, יובל רכלבסקי, מסרב לאשר את ההסכם. במסגרת המשא ומתן, העובדים שיכנעו את ההנהלה להעניק להם תוספת של 2.5 אחוזים לשכרם, כפיצוי על עבודתם המיוחדת.
יו"ר ארגון העובדים, שלום שמלה, אמר כי על הנהלת הקמ"ג לעמוד מאחורי ההסכם שהושג ולפעול לאישורו בממשלה. לדבריו, השביתה אינה מוגבלת בזמן, ותכלול את כל האגפים, למעט כמה "נקודות בטיחות חיוניות". מפעילי המתקנים בכור יגיעו לעבודה כרגיל.
דובר הוועדה לאנרגיה אטומית, דב ברק, אמר כי הנהלות הוועדה והקמ"ג מתנגדות לשביתה. לדבריו, רכלבסקי הזמין את הצדדים לדיון בלשכתו מחר, ולכן אין טעם לקיום השביתה. שמלה טוען כי ההסכם סגור ו"אין על מה לדון".
זה לא כל כך נעים לראות כור סגור
6.5.2001 / 8:55
החל מהבוקר מושבת הכור הגרעיני בדימונה; העובדים החליטו על השביתה, לאחר שהסכם העבודה החדש שהשיגו לא אושר במשרד האוצר; "נקודות בטיחות חיוניות" יפעלו כרגיל