מתנקשים רצחו הלילה בעזה את חליל אזבן, עיתונאי ויועצו של יו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת. דווח כי זהות המתנקשים אינה ידועה. בקול ישראל דווח כי כנראה מדובר בחיסול חשבונות בתוך הפתח. ההתנקשות בבכיר מהווה עליית מדרגה במסגרת חיסולי החשבונות, שהתנהלו עד עתה בדרג פעילי השטח. נראה כי ערפאת מתחיל לסבול מקבוצות פוליטיות קטנות שפועלות באופן עצמאי.
אזבן, בן 59, שימש כיועצו של ערפאת כבר בתקופה בה ישב בביירות וטוניס, והחזיק לאחרונה בתואר "יועץ לעניינים אזרחיים". הוא היה פעיל זכויות אדם ופרסם שבועון בשם "מנאשרה" במימון הרשות הפלסטינית. אתמול לאחר חצות הוא יצא ממשרדו בשכונת סברה, שם המתינו לו חמושים, שירו בו מטווח קצר מספר פעמים עד שמת.
במזרח ירושלים הופץ כרוז של "מפלגת השחרור", קבוצה מוסלמית קיצונית קטנה, שאנשיה ניסו לתקוף את שר החוץ המצרי, אחמד מאהר, לפני מספר שבועות. הכרוז הופץ בעקבות ידיעות לפיהן ערפאת מתכוון להיקבר באל-אקצה, ונאמר בו: "אנחנו מזהירים את הכופר המקולל, שהעדיף להתחתן עם סוהא הנוצריה הכופרת, מלטמא את מסגד אל אקצה. האומה האיסלאמית מתנערת ממך בוגד פלסטין. האם חשבת שהמיליונים ששדדת יפתחו את דלתות אל אקצה בפניך?".
יועץ ערפאת נרצח בעזה
2.3.2004 / 7:33