וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אל קאעדה הגביר נוכחותו בעיראק

12.2.2004 / 10:53

בכירים אמריקאים טוענים כי הארגון ניצל את הכאוס בעקבות הפלת סדאם כדי להעמיק אחיזתו במדינה. פרס של 10 מיליון דולר הוצע על ראשו של זרכאווי, פלסטיני מקורב לבן לאדן

בכירים בארה"ב מדווחים כי אומנם נשק להשמדה המונית לא נמצא בעיראק אולם נוכחותו של ארגון אל קאעדה, הצדקה נוספת למלחמה בעיראק, התחזקה באופן משמעותי.

עם זאת, לא ברור אם עובדה זו מחזקת את טענתו של נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש, כי לנשיא עיראק המודח, סדאם חוסיין, היו קשרים עם אל קאעדה. מנגד, אומרים מבקרים כי יתכן שהכאוס ששרר בעיראק אחרי המלחמה הותיר חלל אותו יכלו לנצל אנשי אל קאעדה, כדי לחדור לעיראק ולפגוע באמריקאים ובני בריתם.

לטענת האמריקאים, האיום הגדול במדינה מגיע מאבו מוסאב אל-זרכאווי, פלסטיני יליד בירדן, שפיקח בעבר על מחנה לייצור רעלים צפון מזרח עיראק וחשוד בהיותו חבר קרוב של אוסאמה בן לאדן. האמריקאים חושדים כי זכראווי קשור לארגון בשם "אנסאר אל-איסלאם", קבוצה איסלאמית קיצונית הפועלת בצפון עיראק באזור שמחוץ לשליטתה של בגדד וקשורה לאל קאעדה. אתמול הכריז צבא ארה"ב כי הוצע פרס על ראשו של 10 מיליון דולר על ראשו של זרכאווי.

ביום שני בכירים בצבא ארה"ב הודיעו כי מצאו מכתב שעל פי החשד נכתב על ידי זכראווי הממוען למנהיגי אל קאעדה מחוץ למדינה. במכתב הוא מבקש את את עזרתם בהצתת מלחמת אזרחים בין שתי כתות האיסלאם המרכזיות.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully