וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מלחמה קרה: רוסיה מגרשת ארבעה דיפלומטים אמריקאים משטחה

23.3.2001 / 12:08

הצעד בא בתגובה על גירוש 50 דיפלומטים רוסים מארה"ב בחשד לריגול; שר החוץ הרוסי: הצעד האמריקאי מאוד לא חברי, ננקוט צעדים נוספים בקרוב; הנשיא פוטין: הפרשה לא תגרום משבר רציני

רוסיה הורתה היום לארבעה דיפלומטים אמריקאים לעזוב את המדינה לאלתר. הדרישה הרוסית באה בעקבות גירושם של 50 דיפלומטים רוסים מארצות הברית החשודים בריגול. במוסקבה מחו על הצעד וכינו את המהלך האמריקאי "צעד מאוד לא חברי" ומבטיחים כי "התגובה לא תאחר לבוא". שר החוץ הרוסי, איגור איבנוב, אישר לכי "צעדים נוספים וגירוש צפויים בקרוב".

בכיר במשרד החוץ הרוסי אמר כי דיפלומטים נפגשים כדי לדון בשינוי היחסים עם הממשל החדש בארה"ב. "זהו צעד פוליטי טהור שמטרתו להראות לרוסיה את מקומה, אמר בכיר רוסי לסוכנות הידיעות הרוסית.

עם זאת, המעיט היום נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, בחשיבות משבר הריגול עם ארצות הברית, ואמר כי קיימת סבירות נמוכה שייגרם נזק רציני ליחסי שתי המדינות.

ארצות הברית כבר הכריזה רשמית על שישה מהמגורשים כאישיות בלתי רצויה בארה"ב. כ-40 דיפלומטים נוספים התבקשו בצורה פחות רשמית לעזוב את המדינה, וניתן להם זמן רב יותר לארוז את חפציהם לפני עזיבתם.

גירוש הדיפלומטים בא בעקבות מעצרו של סוכן הריגול הנגדי של האף.בי.איי, רוברט הנסן, בחודש פברואר. הנסן חשוד, כי העביר למוסקבה מידע מסווג ביותר במהלך השנה.

זהו הגירוש הראשון של דיפלומטים רוסים בהיקף כל כך נרחב מאז נפילת ברית המועצות בתחילת שנות ה-90'. לפי הידיעות שר החוץ האמריקאי, קולין פאוול, הוא שהעביר את הוראת הגירוש לשגרירות רוסיה.

סנטור ממדינת פלורידה, בוב גראהם, היושב בוועדת הסנאט לריגול, אמר כי בין ארבעה לשישה דיפלומטים רוסים חשודים "בקשר ישיר עם פרשת הנסן". לפי ההערכה, בין המגורשים נמצא גם הדיפלומט שהנחה את הנסן ואף ניהל את מבצע הריגול כולו.

סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת כי ששת הרוסים שהוכרזו כבלתי רצויים בארה"ב נחשדים בריגול ואילו כל האחרים התבקשו לעזוב בגלל החשש האמריקאי שלרוסיה יש יותר מידי קציני ביטחון שפועלים במדינה.

הפעם האחרונה בה גורש נציג רשמי של רוסיה מארה"ב היתה לפני כשנתיים.

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully