הסרט "קולד מאונטן" הוא המוביל במועמדויות לפרס גלובוס הזהב 2003 עם שמונה מועמדויות. איגוד העיתונאים הזרים, שמעניק מדי שנה את הפרסים, הודיע היום בצהריים על המועמדים. בשידור החי מבברלי הילס הקריאו השחקנים קלסי גרמר ואומה תורמן את שמות המועמדים. "קולד מאונטן", שטרם זכינו לצפות בו בארץ, הוא אפוס ארוך יריעה ומתוקשר, מהסוג שהאמריקאים אוהבים, על מלחמת האזרחים. בסרט, המועמד גם כסרט הדרמטי הטוב ביותר, מככבים ניקול קידמן וג'וד לו - שניהם זכו במועמדויות על תפקידם.
שני הבאים בתור עם חמש מועמדויות: "אבודים בטוקיו" המדובר של סופיה קופולה ו"מיסטיק ריבר" של קלינט איסטווד. הסרט השלישי בטרילוגיה של טולקין ופיטר ג'קסון, "שר הטבעות - שיבת המלך", זכה לארבע מועמדויות בלבד, בהן פיטר ג'קסון שמועמד לפרס הבמאי.
ג'ק בלאק השמנמן המצחיקן זכה במועמדות מפתיעה לפרס השחקן בקומדיה או מיוזיקל על תפקידו כמורה מתחזה בסרט "The School of Rock". הוא יתמודד על הפרס עם ג'וני דפ על "שודדי הקאריבים" ועם ביל מאריי המצוין על "אבודים בטוקיו". עוד מועמדים בקטגוריה: ג'ק ניקולסון ובילי בוב תורנטון.
סקרלט ג'והנסן הקולית זכתה במועמדות על תפקידה ב"אבודים בטוקיו" לפרס השחקנית הקומית (?). היא תתמודד מול אושיות וותיקות כמו דיאן קיטון, הלן מירן וג'יימי לי קרטיס. רנה זלוויגר לא נעדרת גם מהטקס הזה, והיא זכתה במועמדות לפרס שחקנית המשנה הדרמטית על תפקידה ב-"קולד מאונטן". היא תתמודד עם ג'ודי דייויס על "אמריקן ספלנדור" המדובר, פטרישיה קלרקסון, מריה בלו והולי האנטר על "שלוש עשרה", שאפשר לתפוס גם בבתי הקולנוע בארץ.
המיני סדרה השנויה במחלוקת "הרייגנים", המתארת את חייו של הנשיא לשעבר רונלד רייגן, זכתה במועמדויות של שני שחקניה הראשיים: ג'יימס ברולין וג'ודי דייויס. טקס גלובוס הזהב ה-61 ייערך ב-25 בינואר וגם השנה יתפקד כפרומו ומקדם הימורים לטקס האוסקר שייערך בפברואר.
הפתעות ניתן למצוא דווקא בקטגוריית תוכניות הטלוויזיה. כל ארבעת הבנות של "סקס והעיר הגדולה" מועמדות לפרס על משחקן בתוכנית קומית. זוהי מועמדות ראשונה לקריסטין דייויס (המגלמת את שרלוט). בחלק הגברי של הקטגוריה ניתן למצוא פרט למועמדים הקבועים (אריק מקורמק ושון הייז מ"וויל וגרייס" ומאט לבלנק מ"חברים) מועמדות מפתיעה של ריקי ג'רביס המצויין מ"המשרד" הבריטית.
רשת HBO האחראית לרוב הטלוויזיה הטובה שאפשר למצוא בארה"ב זכתה למירב המועמדויות עם המיני סדרה "מלאכים באמריקה". התוכנית זכתה לשבע מועמדויות, בהם פרס השחקן במיני סדרה לאל פאצ'ינו.
"קולד מאונטן" מוביל במועמדויות לגלובוס הזהב
18.12.2003 / 16:47