וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוק המט"ח: פיחות נוסף של בדולר עולה ל-4.1786 שקלים

16.3.2001 / 8:34

הפעילים בשוק סבורים כי הדולר לא צפוי לרדת בימים הקרובים; סל המטבעות נחלש ב-0.2 אחוז


אלי דניאל

הפיחות בשער השקל נמשך. לאחר שאתמול נקבע שערו היציג של הדולר בעלייה של 0.77 אחוז ברמה של 4.174 שקלים, נחלש הדולר בהמשך המסחר והגיע לרמה של 4.168 שקלים. עם פתיחת המסחר הבוקר, שב הדולר להתחזק והוא נסחר כעת ברמה של 4.1786 שקלים, עלייה של 0.11אחוז לעומת שערו היציג מאתמול.

הפעילים בשוק מעריכים כי הדולר אינו צפוי לרדת בימים הקרובים, שכן הקניות המאסיוויות שנראו אתמול היו קניות "אמיתיות", קניות שהגיעו מצד לקוחות עסקיים ולא מצד ספקולנטים. הפעילים מציינים כי ירידת מדד חודש פברואר ב-0.1 אחוז, היתה מגולמת כבר בשער החליפין של השקל, והיא אינה צפויה להשפיע על המסחר היום.

כלכלני בנק לאומי מציינים כי הדולר התחזק השבוע ב-0.6 אחוז, תוך שבירת רמת ההתנגדות של 4.14 שקלים לדולר. בהתחשב בנתונים הקיימים היום, ממליצים בבנק לאומי להגדיל את החלק המט"חי בתיקי ההשקעות, כך שיישמר יחס של 1 ל-4 למול האפיק השקלי. בלאומי מעריכים כי בתקופה הקרובה יחול פיחות מתון בשערו של השקל אל מול הדולר.

סל המטבעות רושם בשעה זו ירידה של 0.2 אחוז, לעומת שערו היציג מאתמול, לרמה של 4.2513 שקלים.

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully