וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ישיבה ראשונה של ממשלת החירום הפלסטינית

13.10.2003 / 12:38

בממשלה חברים 7 שרים, והיא אינה כוללת שר פנים. ערפאת מינה את מקורבו לתפקיד מ"מ שר הפנים, שיהיה אחראי על מנגנוני הביטחון

ממשלת החירום הפלסטינית התכנסה בצהריים לישיבתה הראשונה. זאת, למרות שעדיין לא נפתר המשבר בין יו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת, לבין ראש הממשלה, אבו עלא, שאינו מעוניין להמשיך בתפקיד בתום 30 ימיה של ממשלת החירום. בממשלה חברים שבעה שרים, והיא אינה כוללת שר פנים.

בקול ישראל דווח, כי בשל הכהונה הקצרה של אבו עלא, הוא לא יהיה בעל סמכות לנהל מו"מ עם ישראל על נושאים מהותיים. לפיכך בחודש הקרוב לא צפויה התקדמות מדינית.

במקביל הצליח ערפאת לשמור בידיו את סמכויות הביטחון. זאת, לאחר שמינה היום את מקורבו, חבר הוועד המרכזי של הפתח חאכם בלאווי, לתפקיד ממלא מקום שר הפנים בממשלת החירום. במסגרת תפקידו, יהיה בלאווי אחראי על מנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית. מקורות פלסטיניים מסרו לסוכנות הידיעות איי.פי, כי המינוי בוצע בניגוד לדעת אבו עלא. בנוסף, מינה ערפאת את ראש הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לתפקיד ראש לשכת ראש הממשלה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully