ישראל גיבשה את אמות המידה לשחרור אסירים פלסטינים כך דווח הערב בערוץ 2. לפי הדיווח, לא ישוחררו רוצחים ואנשי ארגוני החמאס והג'יהאד האיסלאמי. מספר הפלסטינים שצפויים להשתחרר בתקופה הקרובה נע בין 200 ל-500.
השב"כ הכין, לבקשת ראש הממשלה, אריאל שרון, רשימה של מאות אסירים שניתן לשחררם. בקול ישראל דווח כי הרשימה תוגש לדרג המדיני ביום ראשון. חברי הכנסת גלעד ארדן, אהוד יתום, יובל שטייניץ ומיכאל רצון מהליכוד תקפו בצהריים בחריפות את הכוונה לשחרר מחבלים עם דם על הידיים. חברי הכנסת אמרו כי הם מצפים מהשרים לא להשלים עם מדיניות של "דלת מסתובבת" בבתי כלא ישראלים. בגלי צה"ל דווח, כי הארבעה אמרו ששחרור מחבלים לא צריך להיות חלק ממחיר השלום.
גורמי ביטחון אמרו היום כי ניכרת ירידה במספר ההתרעות על פיגועים, אך בידי השב"כ יש עדיין יותר מ-40 התרעות ממוקדות על פיגועים. צה"ל צימצם בימים האחרונים את הפעילות היזומה בשטחים. בתוך כך, מנסים כוחות הביטחון לאתר מקום נפילת טיל קסאם, שנפל, לפי דיווחים, באזור שדרות.
כוחות הביטחון הפלסטינים ברצועת עזה עצרו הלילה עוד חמישה מחברי ועדות ההתנגדות העממית בחשד שהיו מעורבים בפיגועים בימים האחרונים. בקול ישראל דווח כי אחד העצורים הוא עבדל גוגה הנחשב לראש ועדות ההתנגדות בעזה.
ארגון הג'יהאד האיסלאמי פרסם הודעה האומרת כי שחרור 50 אסירים פלסטינים הוא לעג לרש ועל ישראל לשחרר את כל אלפי הפלסטינים הכלואים בתחומה אם היא רוצה שהפסקת האש לא תתמוטט. ביום ראשון ייפגשו השר הממונה על הביטחון ברשות, מוחמד דחלאן, ושר הביטחון, שאול מופז וידונו בהמשך ההיערכות הביטחונית.
הערכה: שחרור אבו מוטלק - הסכמה בשתיקה
כוחות צה"ל שנעו הבוקר לאורך הקו הירוק בגבול עם רצועת עזה זיהו ירי של טיל קסאם לעבר ישראל. ההערכה היא שהטיל נפל בשטח פתוח סמוך לשדרות. זו הפעם הראשונה שנורה טיל לעבר שטח ישראל, מאז פינה צה"ל את צפון רצועת עזה. במערכת הביטחון מעריכים שאם יתקבל אישור על כך שאכן נורה הטיל - תוגש מחאה רשמית למנגנוני הביטחון הפלסטיניים.
מערכת "הארץ" מוסיפה:
אתמול שיחררה ישראל 53 עצירים פלסטינים, ובשבוע הבא יושלמו ההכנות לקראת שחרור שעשוי לכלול כמה מאות עצירים ואסירים, בהם כאלה שהיו מעורבים בפיגועים. עם העצירים ששוחררו אתמול נמנה סולימאן אבו מוטלק, קצין המבצעים של הביטחון המסכל ברצועת עזה, שהיה מעורב על פי החשד, בפיגועים קשים. בית המשפט הצבאי במחסום ארז החליט לשחרר את אבו מוטלק, בנימוק שאין די ראיות להמשך מעצרו, אך נראה כי השחרור הוא תוצאה של הסכמה שבשתיקה עם הרשות הפלסטינית. מקורות פלסטיניין אמרו אתמול כי אבו מוטלק מועמד לעמוד בעתיד בראש המנגנון המסכל ברצועת