וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הפנטגון לבוש: להפעיל כוח נגד סוריה

20.6.2003 / 0:04

הסיבה: מאז ביקור פאוול - דמשק לא פעלה למניעת טרור מתחומה; רייס מונעת את המתקפה; פאוול, שצפוי לבקר שוב בסוריה, תובע מאסד: פעל בכוח נגד החמאס; דרישה דומה תוצג לרשות ולקוורטט

משרד ההגנה האמריקאי המליץ לנשיא ארה"ב, ג'ורג' וו. בוש לפעול בכוח נגד סוריה מאחר והיא אינה מונעת פעילות טרור מתחומה. בערוץ 2 דווח כי בשל הלחץ של הפנטגון, שוקל מזכיר המדינה האמריקאי, קולין פאוול, ביקור בזק בדמשק, בו יזהיר את סוריה בתקיפות. בישיבות שהתקיימו בצמרת הממשל בוושינגטון המליצו אנשי הפנטגון לעבור לפעולה כוחנית נגד סוריה. זאת לאחר שהשגרירות האמריקאית בדמשק דיווח כי שמאז ביקורו של פאוול במדינה הסורים לא עשו דבר נגד ארגוני הטרור.

פאוול התקשר השבוע לנשיא סוריה, בשאר אסד, וביקש ממנו פעולה נחרצת נגד החמאס במסגרת המאמץ להביא להפסקת אש. היועצת לביטחון לאומי, קונדוליסה רייס, בולמת לעת עתה את דרישת הניצים בוושינגטון לפעול בכוח נגד הסורים. פאוול אמור להבהיר לאסד בביקורו כי הזמן להפעלת לחץ דיפלומטי אינו בלתי מוגבל. עוד דווח כי פאוול אינו מתכוון להרפות מן הלחץ לריסון החמאס. הוא צפוי לומר לאבו מאזן ולקוורטט כי וושינגטון דורשת פעולה נחרצת נגד החמאס מצד הרשות הפלסטינית ומצד מדינות אירופה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully