וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הפורטוגזים דורשים סייסטה בעבודה

רויטרס

5.6.2003 / 0:02

אגודה חדשה בפורטוגל דורשת להגן על מסורת תנומת הצהריים, כדי להתגונן מקצב החיים המודרני; המייסדים: זה לא מנהג מגונה; שר העבודה: הרבה פעמים אני מנמנם לאחר הארוחה ומרגיש מצוין

"מסורת הסייסטה בפורטוגל נמצאת תחת איום", כך קובעים חברי אגודה חדשה שהוקמה במדינה במטרה להגן על מנוחת הצהריים. אנשי "האגודה הפורטוגזית של חברי הסייסטה", מתכוונים "לעורר" את תושבי המדינה בנוגע לצורך לתמוך בסייסטה גם בעבודה, כאקט של התגוננות מקצב החיים המודרני וכדרך להישאר בריא. אחד ממייסדי האגודה, עו"ד פראטס מיגל, הסביר כי המטרה היא לגרום לפורטוגזים להבין שהסייסטה אינה מנהג מגונה הנובע מעצלנות.

האגודה נוסדה בידי כ-18 איש, בהם עיתונאים, פוליטיקאים ואמנים, בעיירה ההררית אנסיאו, מצפון מערב לבירה ליסבון. האגודה שוקלת להקים לובי שיפעל לשינוי חוקי העבודה במדינה, ולהפיכתם לסובלניים יותר כלפי מנוחת הצהריים.

שר העבודה הפורטוגזי, אנטוניו בגאו פליקס, המתכנן רפורמה כללית בחוקי העבודה במדינה, הגדיר את הרעיון לתנומה קלה במקום העבודה כ"מעניין". השר, שצוטט באתר אינטרנט של רדיו מקומי, הסביר כי לאחר ארוחת הצהריים הוא פעמים רבות "ישן עשר דקות, רבע שעה - ומרגיש מצוין".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully