וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

איראן העבירה לארה"ב תנאים לחידוש המו"מ: "ממתינים לתשובת טראמפ"

עודכן לאחרונה: 19.9.2026 / 22:48

מוחסן רזאי הודיע כי התנאים הועברו לוושינגטון באמצעות קטאר וכוללים את סיום המלחמה בכל החזיתות, שחרור הנכסים האיראניים המוקפאים והסרת המצור הימי. לצד המסר המדיני הזהיר: "איומי טראמפ לא ישיגו תוצאות - אנחנו מוכנים למלחמה מכרעת"

אמיר בוחבוט, כתב ופרשן צבאי של וואלה מדבר על איראן/אמיר בוחבוט

מזכיר המועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן, מוחסן רזאי, אמר היום (שבת) כי טהרן העבירה לממשל האמריקני באמצעות קטאר את תנאיה לפתיחת משא ומתן, וכעת היא ממתינה לתשובתו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ.

בריאיון לאל-ג'זירה אמר רזאי כי איראן ממשיכה לעמוד בקשר עם המתווך הקטארי, שהעביר את הדרישות לוושינגטון במטרה להביא לסיום המלחמה. לדבריו, התנאים שהציבה טהרן כוללים את סיום המלחמה בכל החזיתות, שחרור הנכסים האיראניים המוקפאים והסרת המצור הימי שמטילה ארצות הברית.

"המסר של טהרן ברור וחד-משמעי: אם וושינגטון רוצה להיחלץ מהתסבוכת שהיא עצמה יצרה ולא לשקוע בה עוד יותר, אין לה ברירה אלא להכיר בזכויותיה של איראן ולקבל את תנאיה", אמר רזאי. לדבריו, "יהיה זה לטובתה של וושינגטון לקבל את התנאים שלנו ליציאה מהמלחמה".

לצד הנכונות לחזור לשולחן המשא ומתן, רזאי העביר גם מסר מאיים לארצות הברית. לדבריו, האפשרות לתקיפה אמריקנית נוספת עדיין עומדת על הפרק, אך איראן ערוכה לכך. הוא טען כי טהרן שינתה את היערכותה הצבאית וכי היא מוכנה ל"מלחמה מכרעת" אם המאמצים המדיניים לא יבשילו.

מזכיר המועצה העליונה לביטחון לאומי באיראן, מוחסן רזאאי/AP

רזאי התייחס גם למגעים המתנהלים מאחורי הקלעים ואמר כי לצד קטאר, גם פקיסטן מעורבת בניסיונות לחדש את השיחות. המגעים נמשכים לאחר פקיעת מזכר ההבנות שהושג באיסלמבאד, שנועד לעצור את הלחימה ולסלול את הדרך להסדר רחב יותר בין הצדדים. מאז האשימו וושינגטון וטהרן זו את זו בהפרת ההבנות.

הדברים מגיעים כשברקע נמשכת המתיחות סביב המצור הימי ומצר הורמוז. ארצות הברית דורשת להבטיח מעבר חופשי של כלי שיט, בעוד איראן קושרת בין פתיחת המצר לבין הסרת המצור והתקדמות במגעים המדיניים. למרות העימות, המתווכות באזור ממשיכות להעביר מסרים בין טהרן לוושינגטון בניסיון להגיע להסכמות.

רזאי הבהיר כי גם סוגיית הגרעין נותרה חלק מהעימות בין הצדדים. לדבריו, איראן טרם החליטה לפרוש מהאמנה למניעת הפצת נשק גרעיני, אך המשך הלחץ האמריקני עשוי להשפיע על החלטתה בהמשך. הוא הוסיף כי נכון לעכשיו טהרן לא שינתה את הדוקטרינה הגרעינית שלה.

sheen-shitof

עוד בוואלה

שוקלים לקחת הלוואה אך מפחדים? המדריך לצעדים פיננסים חכמים

בשיתוף הפניקס

"מתקשרים אלינו כל הזמן". טראמפ טוען כי איראן מעוניינת להגיע להסכם/GettyImages, Anna Moneymake

ברקע לדברים, חלון 60 הימים שנקבע במזכר ההבנות בין ארצות הברית לאיראן פג ב-17 באוגוסט ללא הסכם קבע. המחלוקות המרכזיות בין הצדדים נותרו סביב מצר הורמוז ותוכנית הגרעין האיראנית. גם לאחר פקיעת החלון המשיכו קטאר ופקיסטן להעביר מסרים בין וושינגטון לטהרן, אך המשא ומתן הרשמי לא חודש.

בשבוע שעבר אמר טראמפ כי איראן מעוניינת להגיע להסכם וטען כי בטהרן "מתקשרים כל הזמן". לדבריו, המלחמה עשויה להסתיים סביב בחירות אמצע הקדנציה בארצות הברית, אך הבהיר כי יסכים רק לעסקה שתהיה מקובלת עליו. הדברים של רזאי כעת מציגים את התנאים שטהרן דורשת כתנאי לחזרה לשיחות.

רזאי הבהיר כי גם סוגיית הגרעין נותרה חלק מהעימות בין הצדדים. לדבריו, איראן טרם החליטה לפרוש מהאמנה למניעת הפצת נשק גרעיני, אך המשך הלחץ האמריקני עשוי להשפיע על החלטתה בהמשך. הוא הוסיף כי נכון לעכשיו טהרן לא שינתה את הדוקטרינה הגרעינית שלה.

השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?

  • איראן
  • ארצות הברית

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully