דובר צה"ל אישר היום (שבת) כי צה"ל חיסל בחאן יונס ביום חמישי האחרון את המחבל מחמד סלימאן ביוק, מפקד בזרוע הצבאית של ארגון הטרור חמאס. המחבל לקח חלק במתקפת השביעי באוקטובר ופעל לאורך המלחמה בהטמנת מטענים ברחבי רצועת עזה במטרה לפגוע בכוחות שבגזרה.
עוד נמסר מדובר צה"ל כי המחבל קידם מתווי טרור נגד הכוחות ואזרחי מדינת ישראל ופעל להעלאת הכשירות של מחבלי הארגון ולשיקום יכולותיו, תוך הפרה שיטתית של הפסקת האש.
מדובר צה"ל נמסר: "כוחות צה"ל בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי".
רק בחמישי האחרון נודע על חיסולו של שריף שאדי אבראהים לבד בצפון רצועת עזה, מחבל נוח'בה בחמאס שפשט למעבר ארז בטבח 7 באוקטובר. בתקיפה נוספת חוסל יוסף סעד אלעדין ראשד זעים, מפקד נוח'בה בחמאס. לפי צה"ל, השניים פעלו לאחרונה לקידום מתווי טרור ולשיקום יכולות הארגון.
יום לפני כן, צה"ל הודיע כי חיסל שבוע קודם לכן בחאן יונס את ג'האד סמיח מחמוד אסמעיל, ראש חוליית נוח'בה בחמאס, שפשט לישראל ב-7 באוקטובר והשתתף בחטיפתם של לוחמי השריון עומר נאוטרה ועוז דניאל, שנהרגו, ושל נמרוד כהן.
