וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאות תלמידים יהודים במחאה מול אחוזת גרייסי: "אנחנו כאן ולא הולכים"

עודכן לאחרונה: 18.9.2026 / 18:06

תלמידים ומנהיגי קהילות יהודיות ניצבים מול מעון ראש עיריית ניו יורק - ומתפללים שחרית, שרים ונושאים דברים על ביטחון, שייכות לעיר ואהבה לישראל. מטרת האירוע היא "שהתלמידים יראו שהם גאים להיות ניו יורקים, יהודים וציונים". לפי דיווחים - ממדאני נעדר מהמקום

אקטיביסטית חרדית מטיחה האשמות קשות בזוהראן ממדאני בעת ביקורו בברוקלין 3 לספטמבר 2026/תיעוד ברשתות החברתיות לפי סעיף 27 א'

מאות תלמידי בתי ספר יהודיים ומנהיגי קהילות יהודיות ניצבים הבוקר (שישי) מול מעון ראש עיריית ניו יורק, זוהראן ממדאני. הם מתפללים שחרית, שרים ונושאים דברים על ביטחון, שייכות לעיר ואהבה לישראל - יומיים לפני יום כיפור.

האירוע מתקיים ברחוב איסט 88, מול אחוזת גרייסי. המארגנים מתארים אותו כתפילה ציבורית בהובלת תלמידים, לא כהפגנה. מובילים את האירוע תלמידי כיתות ח'-י"ב וחברי קהילת קהילת ישורון. המשטרה אישרה את האירוע.

הרקע לאירוע הוא תקיפות יהודים בקיץ - דקירה ליד בית כנסת באפר וסט סייד ביולי ותקיפה במהלך תפילת שבת בבית הכנסת הרפורמי הגדול סנטרל באוגוסט. "התלמידים חזרו לבית הספר עם פחד, אבל בעיקר עם צורך לומר משהו", כתב הרב בנימין קראוס מ-SAR. "אנחנו כאן. זו העיר הגדולה ביותר בתפוצות, ואנחנו לא הולכים לשום מקום".

ממארגני האירוע נמסר כי מטרתו היא "שהתלמידים יראו שהם גאים להיות ניו יורקים, יהודים וציונים, וכך ימשיכו - בלי קשר למה שאחרים אומרים". "אנחנו רוצים שהתלמידים שלנו יראו לכולם שהם ניו יורקים גאים, הם יהודים גאים, והם ציונים גאים. ולא משנה מה יגידו, נמשיך לעמוד בגאווה", הוסיפו.

"אנחנו רוצים שהתלמידים שלנו יראו לכולם שהם ניו יורקים גאים, הם יהודים גאים, והם ציונים גאים". תיעוד מהאירוע/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

לא כולם בקהילה מסכימים. חלק מההורים והבוגרים ראו בבחירת המיקום מחאה פוליטית נגד ממדאני וחתמו על עצומה לביטול. ממדאני עצמו הגיב השבוע: "אני מקבל אותם בברכה. הם יכולים לערוך עצרת תפילה, או ששמעתי שחלק מתארים את זה אפילו כמחאה. מה שלא יהיה - יש להם מקום לעשות זאת מחוץ לאחוזת גרייסי". ע"פ דיווחים הבוקר הוא לא נמצא במקום.

העיתוי רגיש. בשבוע הבא נתניהו אמור לנאום בעצרת האו"ם, והמתח בין חלקים בקהילה היהודית לבין ראש העיר המוסלמי הראשון של ניו יורק שקרא לעצור אותו כבר הוביל בעבר להפגנות מול האחוזה. בינתיים האירוע מתנהל כמתוכנן וללא חריגים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully