וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ההתכתבויות הפנימיות נחשפות: הביקורת בציונות הדתית על סרטון ה-AI שעורר סערה

18.9.2026 / 12:33

חברי מרכז במפלגה מתחו ביקורת על סרטון ה-AI שבו נראו נשיא העליון והיועמ"שית נגררים בידי שוטרים: "הסרטון הנלווה מזיק", "אין מבוגר אחראי שמפקח". אחד מהם הזהיר גם מ"ירי בתוך הנגמ"ש" נגד בן גביר וקרא להתמקד במשיכת מתלבטים

סרטון של בצלאל סמוטריץ' על מערכת המשפט/דוברת הציונות הדתית

התכתבות פנימית של חברים במרכז מפלגת הציונות הדתית שנחשף היום (שישי) בוואלה חושפת ביקורת על סרטון הבחירות של המפלגה שעורר השבוע סערה במערכת הפוליטית. הסרטון, שנוצר באמצעות בינה מלאכותית, הציג בין היתר את נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית ואת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה נגררים בידי שוטרים ברחובות בוערים. הוא פורסם כחלק מהשקת תוכנית המפלגה לשינויים במערכת המשפט.

מההתכתבויות שהגיעו לידי וואלה עולה כי לצד התמיכה בתוכנית שמקדמת המפלגה, נשמעה בתוך מרכז הציונות הדתית ביקורת על אופי הסרטון ועל הנזק שלטענת הכותבים הוא עלול לגרום למפלגה במהלך מערכת הבחירות.

"צריכים להיות ממוקדים במטרה, והיא אחת בלבד!", כתב אחד המשתתפים בהתכתבות. "החלשת גוש השמאל ע"י משיכת המתלבטים והקולות הצפים. אם יהיו ממוקדים במטרה הזו בלבד לא יוציאו סרטונים כאלו שעושים בדיוק את ההיפך!! וכדאי מאוד שיהיה מישהו שמבין שזו המטרה, שיפקח על מה שמפרסמים".

בהודעה נוספת נכתב: "הדבר החשוב ביותר זה לא לעשות טעויות. אני חושב שצריך להרכיב צוות 'מבוגר ואחראי' שיאשר כל פירסום של מטה הבחירות לפני הפצתו".

ההתכתבויות הפנימיות במרכז מפלגת הציונות הדתית, שבהן מתחו חברים ביקורת על סרטון המפלגה שעורר סערה/אבי סולומון

ביקורת נוספת עסקה במסרים הפוליטיים של הקמפיין וביחס ליו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר. "אין לנו מטרה להוריד את בן גביר, זה ירי בתוך הנגמ"ש", נכתב בהתכתבות.

"המטרה היחידה צריכה להיות להביא את קולות המתלבטים מצד שמאל, בינינו לבין וינטר או איזנקוט, אלו שעלולים להעלות את הגוש השמאלני הנסוכן לשלטון...", נכתב בהמשך. "מי שמבין וממוקד מטרה לא היה מסכים בשום אופן לסרטון הזה... הוא עושה בדיוק את ההפך!! עושה רושם שאין מבוגר אחראי שמפקח על מה שיוצא וממש חבל!!".

עוד בוואלה

השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?

לכתבה המלאה

ההתכתבויות הפנימיות במרכז מפלגת הציונות הדתית, שבהן מתחו חברים ביקורת על סרטון המפלגה שעורר סערה/אבי סולומון

"זה ירי בתוך הנגמ"ש"

משתתף נוסף בהתכתבות הפריד בין התוכנית שהציגה המפלגה לבין הסרטון שליווה אותה: "התכנית לרפורמה מעולה, הסרטון הנילווה מזיק יותר". אחר הצטרף לביקורת וכתב: "גם אני מצטרף למי שהביע התנגדות לסגנון של הסרטון. בעיני, לא מוסיף".

הביקורת הפנימית מצטרפת להסתייגות פומבית שהשמיע השבוע איתמר איתם, המועמד החדש מטעם הציונות הדתית. במהלך פאנל בתיכון גוונים הוא נשאל אם הוא מגנה את הסרטון והשיב: "כן, אני לא אהבתי אותו".

ההתכתבויות הפנימיות במרכז מפלגת הציונות הדתית, שבהן מתחו חברים ביקורת על סרטון המפלגה שעורר סערה/אבי סולומון

ברקע להתכתבויות עומד סרטון AI שפרסמו ביום שלישי בצלאל סמוטריץ' ומפלגת הציונות הדתית, ובו הוצגו נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית, היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה ובכירים נוספים במערכת המשפט כשהם נגררים על ידי אנשי אבטחה בכביש, לאחר שחסמו אותו במסגרת הפגנה. הסרטון עורר ביקורת חריפה במערכת הפוליטית.

בין המגיבים היה נשיא המדינה יצחק הרצוג, שאמר כי "בחירות אינן מלחמת אזרחים. גם לא בסרטוני AI פוגעניים", והוסיף כי "דבר אינו מצדיק אלימות - לעולם". גם גדי איזנקוט ויאיר גולן תקפו את הסרטון בחריפות, בעוד נפתלי בנט הגיב באמצעות הפסוק: "ויאמר לרשע: למה תכה רעך?".

השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?

  • הציונות הדתית

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully