וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

איש סודו של מדורו חתם על עסקת טיעון עם ארה"ב

עודכן לאחרונה: 16.9.2026 / 13:11

אלכס סאאב, שנחשב לאיש הכספים ולאחד ממקורביו הבולטים של ניקולס מדורו, הודה בקשירת קשר להלבנת הון והסכים לוותר על 195 מיליון דולר ולשתף פעולה עם חקירות פדרליות. ההסכם עשוי להפוך אותו למקור מידע משמעותי על בכירים בוונצואלה - אך לא נקבע כי יעיד נגד מדורו

נשיא ונצואלה ניקולאס מדורו בהגעתו למעצר בארה"ב/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

אלכס סאאב, איש עסקים קולומביאני-ונצואלי שנחשב לאיש הכספים וליד ימינו של ניקולס מדורו, חתם על עסקת טיעון עם הרשויות בארצות הברית והסכים לשתף פעולה עם חקירות פדרליות מתמשכות. כך דווח אתמול (שלישי) בסוכנות הידיעות AP.

בדיון שנערך בבית משפט פדרלי במיאמי הודה סאאב בקשירת קשר להלבנת הון, במסגרת פרשת שחיתות רחבת היקף הקשורה לחוזים ממשלתיים בוונצואלה. כחלק מעסקת הטיעון התחייב סאאב לוותר על כ-195 מיליון דולר שהוגדרו כהכנסות מפעילות עבריינית ולמסור מידע לרשויות האמריקניות.

לפי התביעה, סאאב הפעיל מערך של חברות קש, מסמכים כוזבים ועסקאות ממשלתיות מנופחות כדי להשתלט על חוזים לייבוא מזון ותרופות לוונצואלה. חלק מהכספים נלקחו מתוכנית המזון המסובסד CLAP, שנועדה לספק מוצרי יסוד למשפחות עניות במדינה, והועברו דרך חשבונות בנק בארה"ב.

יחשוף את כל הסודות של חברו? אלכס סאאב ונשיא ונצואלה לשעבר, ניקולס מדורו/רויטרס

החוקרים טוענים כי סאאב שילם שוחד לבכירים בוונצואלה בתמורה לקבלת החוזים. בין היתר, הוא הודה כי העביר 17 מיליון דולר לחוסה ויאלמה מורה, מושל לשעבר ובכיר בממשל. במשך השנים היה סאאב מעורב גם בעסקאות הנפט והזהב של ונצואלה ושימש את משטר מדורו בניסיון לעקוף את הסנקציות האמריקניות.

סאאב נעצר לראשונה בכף ורדה בשנת 2020 והוסגר לארה"ב בשנה שלאחר מכן. בדצמבר 2023 העניק לו הנשיא דאז ג'ו ביידן חנינה במסגרת עסקת חילופי אסירים עם ונצואלה. לאחר שובו לקראקס מינה אותו מדורו לשר התעשייה, אך החקירה הנוכחית עוסקת לפי הרשויות במעשים שלא נכללו בחנינה.

המשמעות המרכזית של ההסכם היא האפשרות שסאאב יספק מידע נגד מדורו ובכירים נוספים במשטרו. מדורו מוחזק בארה"ב וממתין למשפטו בניו יורק באשמת קשירת קשר לייבוא קוקאין ועבירות נשק. עם זאת, הסכם הטיעון שפורסם אינו קובע במפורש שסאאב יעיד נגדו, ולכן בשלב זה לא ברור כיצד ישפיע שיתוף הפעולה על התיק המתנהל נגד השליט לשעבר.

sheen-shitof

עוד בוואלה

רנו קפצ'ר החדשה: קטנה במידות, גדולה באופי

בשיתוף רנו

נשיא ונצואלה, ניקולאס מדורו, בדרכו לבית המשפט של ארצות הברית, 6 בינואר 2026/רויטרס

מדורו מוחזק בארצות הברית מאז ינואר האחרון, לאחר שנלכד יחד עם רעייתו סיליה פלורס במבצע צבאי אמריקני בקראקס והועבר לניו יורק. הוא מוחזק במעצר וממתין למשפט, שנקבע ליוני 2027. מדורו ורעייתו כפרו באישומים נגדם.

כתב האישום האמריקני מייחס למדורו, בין היתר, קשירת קשר לייבוא קוקאין לארצות הברית ועבירות הקשורות להחזקת מקלעים ואמצעי לחימה. התביעה טוענת כי במשך שנים הוא ובכירים נוספים בוונצואלה סייעו לארגוני פשיעה וסחר בסמים; מדורו מכחיש את האישומים.

השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully