השר עמיחי אליהו הגיב לפני זמן קצר (שלישי), בפוסט ברשת X, לסערה שהתחוללה לאחר חשיפת וואלה - כשאמר: "לא רוצה לגייס מישהו מקפלן לקרבי - הוא לא יקום להסתער" בפאנל בחירות בבית ספר בתל אביב. "מי שהיה בכנס יודע היטב שלא דיברתי על כל מי שהפגין בקפלן", התגונן אליהו.
"אני מכיר היטב את המשמעות של ללבוש מדים ולצאת להגן על המדינה", פתח השר. "אני יודע מה זה להסתער עם מאג שלצידך החברים מהקיבוץ , דתיים, חילונים , ספרדים אשכנזים כולם אחים".
"מי שהיה בכנס יודע היטב שלא דיברתי על כל מי שהפגין בקפלן", הסביר אליהו את אמירתו. "דיברתי על כך שאין חובה, ואף לא יעיל, לגייס בכפיה את אותו קומץ קיצוני שקרא לסרבנות, איים שלא להתייצב למילואים ופירק את האמון בתוך החברה הישראלית ערב שבעה באוקטובר", חתם השר אליהו.
שר המורשת עמיחי אליהו השתתף מוקדם יותר היום, בפאנל בחירות לתלמידי תיכון עירוני א' בתל אביב, ובמהלך דיון על סוגיית גיוס החרדים התייחס גם למשרתי המילואים ולמחאת קפלן. "אני לא רוצה לגייס מישהו מקפלן לקרבי - ובסוף הוא לא יקום להסתער", אמר. הדברים נאמרו לאחר שנציג הליכוד טען כי שיעור המתגייסים לקרבי מהמוסד נמוך יחסית.
