וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

22 שנות מאסר נגזרו על דניס מוקין שהורשע ברצח באדישות של דיאר עומרי

עודכן לאחרונה: 15.9.2026 / 10:53

הפרקליטות ביקשה להטיל עליו מאסר עולם, אך השופטים הסתפקו בעונש מקל יותר ובפיצוי מרבי של 258 אלף שקלים למשפחת הקורבן. הירי הקטלני התרחש בעקבות עימות בכביש, לאחר שהנאשם נהג בפסילה ותחת השפעת אלכוהול וסמים

בווידאו: דיאר עומרי, דניס מוקין, סנדלה, גן נר/אלי אשכנזי, שלומי גבאי

בית המשפט המחוזי בנוף הגליל-נצרת גזר היום (שלישי) 22 שנות מאסר בפועל על דניס מוקין, בן 35 מגן נר, שהורשע ברצח באדישות של דיאר עומרי, צעיר בן 19 מהכפר סנדלה, בעקבות עימות בכביש.

בנוסף לעונש המאסר, חויב מוקין לשלם פיצוי בשיעור המרבי בחוק של 258,000 שקלים למשפחת המנוח, וכן נגזרו עליו מאסרים מותנים ופסילת רישיון נהיגה למשך 3 שנים. עונש המקסימום על עבירה זו יכול להגיע למאסר עולם.

בכתב האישום המקורי יוחסה לו עבירה של רצח בכוונה אך הרכב השופטות: אב"ד הנשיאה אסתר הלמן, השופטת יפעת שטרית והשופטת אוסילה אבו-אסעד גזר את דינו של מוקין בהמשך להכרעת הדין בה הורשע ברצח באדישות, לצד הרשעתו פה אחד בשורת עבירות נוספות: נהיגה בפסילה, נהיגה בשכרות (תחת השפעת אלכוהול וסמים), הדחה בחקירה וחבלה במזיד ברכב.

דניס מוקין בהגשת כתב האישום בגין רצח בכוונה של דיאר עומרי, בימ"ש מחוזי נצרת, 11 ביוני 2023/אלי אשכנזי

האירוע הקטלני התרחש ב-6 במאי 2023. מוקין יצא מביתו כשהוא נוהג ברכב אמו, למרות שהיה פסול לנהיגה ונתון תחת השפעת אלכוהול וקנאביס, כשהוא נושא את אקדחו האישי. בכביש המוביל לגן נר התפתח דין ודברים בינו לבין עומרי על רקע אופן הנהיגה. מוקין בלם בפתאומיות, זינק מרכבו בעודו בתנועה וירה מספר כדורים באוויר.

בהמשך התפתחה התגוששות פיזית בין השניים, במהלכה ירה מוקין מטווח קצר שני כדורים שפגעו בחזהו של עומרי וגרמו למותו. עומרי ניסה להימלט חזרה לרכבו, ואז ירה מוקין שלוש יריות נוספות לעבר גבו. לאחר מכן עזב מוקין את הזירה מבלי להזעיק עזרה, וחזר כעבור זמן קצר עם אחותו תוך שהנחה אותה לשקר לשוטרים ולומר כי היא זו שנהגה ברכב כדי למלט את עצמו.

בגזר הדין, שנכתב על ידי השופטת יפעת שטרית, דחה בית המשפט מכל וכל את טענות סניגורו של מוקין, עו"ד יובל זמר, בדבר "קרבה לסייג של הגנה עצמית". השופטות קבעו כי מוקין יזם את העימות והסלים אותו פעם אחר פעם, בעוד עומרי היה לא חמוש ונאבק בידיים חשופות.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הלוואה לחינוך: איך להשקיע בעתיד הילדים בלי להיכנס לסחרור כלכלי?

בשיתוף הפניקס

עו"ד יובל זמר עם דניס מוקין בהגשת כתב האישום בגין רצח בכוונה של דיאר עומרי, בימ"ש מחוזי נצרת, 11 ביוני 2023/אלי אשכנזי

"התנהלותו של הנאשם בכל חלקי האירוע מלמדת על היעדר ריסון ומבטאת חומרה יתרה", ציינה השופטת שטרית בגזר הדין. "הנאשם ביצע את המעשים על רקע עימות סתמי שנתגלע בינו לבין המנוח, אך בשל רוגזו על אופן נהיגתו".

בית המשפט עמד על חומרת הנזק הבלתי הפיך שנגרם למשפחת עומרי, כפי שבא לידי ביטוי בתסקיר נפגעי העבירה ובעדויותיהם הדואבות של הוריו של דיאר, אחמד ואמו. ההורים תיארו את ההרס של חיי המשפחה ואת השבר העמוק מאז הירצחו של בנם היחיד.

בשלב הטיעונים לעונש עתרה הפרקליטות, באמצעות עו"ד תובל דורי, להטיל על מוקין עונש של מאסר עולם - עונש המקסימום הקבוע בחוק גם בעבירות רצח באדישות מאז הרפורמה בעבירות ההמתה. מנגד ביקשה ההגנה לקבוע מתחם ענישה מקל של 14-18 שנות מאסר.

בית המשפט קבע את מתחם העונש ההולם על 20 עד 25 שנות מאסר בפועל, וגזר בסופו של דבר 22 שנות מאסר. בקביעת העונש בתוך המתחם לקחו השופטות בחשבון את עברו הפלילי הנקי של מוקין ואת שהותו הממושכת במעצר, ומנגד את היעדר לקיחת האחריות המלאה מצידו, עברו התעבורתי העשיר (הכולל שתי הרשעות קודמות בנהיגה בשכרות), והסיכון הנשקף ממנו.

  • רצח
  • נצרת

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully