נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התייחס הלילה (שני) לשורת סוגיות מדיניות בשיחה עם עיתונאים במטוסו מאירלנד לוושינגטון, ובהן היחסים עם סין, המגעים עם איראן, המלחמה בין רוסיה לאוקראינה, טכנולוגיות נשק חדשות והסיכונים שמציבה הבינה המלאכותית. לדבריו, ארה"ב מובילה כיום על סין בתחום ה-AI, והמדינה שתנצח במרוץ "תנצח".
טראמפ נשאל על הדיווחים שלפיהם גורמים סיניים אולי סיפקו לאיראנים צילומי לוויין של בסיסי חיל האוויר בירדן, ואם בכוונתו להעלות את הנושא מול נשיא סין שי ג'ינפינג בביקורו בבית הלבן. "אני חושב שהוא התנהג בצורה סבירה למדי, וגם אנחנו מתנהגים בצורה סבירה למדי", אמר והוסיף: "כשהם אומרים שסין מרגלת אחרינו, אני אומר: אתם צודקים - וגם אנחנו מרגלים אחריהם".
בנוגע למשא ומתן עם איראן ולתפקידם של ראש ה-CIA ג'ון רטקליף, סטיב ויטקוף וג'ארד קושנר, הפנה טראמפ לעסקה להשבת החטופים מעזה. "תסתכלו על עזה כדוגמה. תסתכלו על העובדה שהחזרנו את כל החטופים", אמר. "אתם יודעים, אנשים שוכחים שכמעט שאין לחימה בעזה. הם עשו עבודה מדהימה. אף אחד לא היה יכול לעשות את העבודה הזאת". טראמפ הוסיף כי רטקליף "מעורב בהכול".
בהמשך התייחס טראמפ למחירי הדיזל ולמלחמה בין רוסיה לאוקראינה. לדבריו, חלק גדול מהדיזל מגיע מרוסיה, והמתקנים הרוסיים נפגעים בתקיפות אוקראיניות. "אני ביקשתי מהנשיא זלנסקי לא לפגוע במתקני הדיזל, בבתי הזיקוק", אמר. לדבריו, הקושי להוציא את הדיזל מרוסיה "פוגע בעולם. אנחנו חייבים לעצור את זה".
טראמפ נשאל גם על בקשת זלנסקי למערכות פטריוט ועל האפשרות שמדינות נאט"ו יעבירו לאוקראינה מערכות מהמלאים שלהן. "יש לנו מלאי גדול מאוד של כלי נשק מסוימים. הרבה מהם, אתם יודעים, כמעט בלתי מוגבלים", אמר. לדבריו, חלק מהמלאי הועבר לאוקראינה, בעוד ארה"ב מייצרת כעת מערכות נוספות בקצב מהיר. "אנחנו בונים מחדש את המלאי שלנו מהר מאוד. כרגע אנחנו מייצרים יותר פטריוטים ממה שאי פעם ייצרנו", אמר, והוסיף: "המפעלים פשוט לא רק עובדים שעות נוספות - ממש מוקמים מפעלים".
הנשיא התייחס גם לטכנולוגיות נשק חדשות, ובהן לייזרים ותותחי גאטלינג. "הלייזר הוא דבר גדול. כרגע עדיין אין לו את הטווח, אבל בקרוב יהיה לו את הטווח", אמר. לדבריו, הלייזרים כבר יעילים מאוד נגד סוגים מסוימים של טילים, ובמיוחד טילים איטיים יותר. "ברגע שיש לך את הציוד, קרן הלייזר עצמה זולה מאוד, כמעט לא עולה כלום", אמר. "אני חושב שהלייזר יהיה העתיד", הוסיף, וציין כי לדבריו המערכות "כמעט מאה אחוז מדויקות".
טראמפ נשאל גם על החששות הגוברים מפני הסיכונים של בינה מלאכותית ועל כך שהוא עצמו נוטה להמעיט בהם. "אתם יודעים, יהיה בזה הרבה יותר טוב מרע - בפער גדול. מי שמנצח בבינה מלאכותית - ואנחנו מובילים בפער גדול - מי שמנצח ב-AI, מנצח", אמר. מדובר בקו שטראמפ חזר עליו גם מוקדם יותר החודש, אז אמר כי המרוץ המרכזי בתחום הוא בין ארה"ב לסין.
עוד לפני שעלה למטוס מאירלנד לוושינגטון, טראמפ נשאל על הדרישה של משפחות קורבנות 11 בספטמבר לחשוף מסמכים נוספים שעשויים לקשור כמה מהחוטפים לאנשים בסעודיה. "ובכן, אני אבדוק את זה כשאחזור. אני יודע שהם ביקשו ממני את זה ביום שישי. אני אבדוק את זה כשאחזור לוושינגטון", השיב.
טראמפ נשאל גם על הסרטון שבו נראו ראש עיריית ניו יורק, זוהראן ממדאני וחברת הקונגרס אלכסנדריה אוקסיו-קורטז צוחקים במהלך טקס 11 בספטמבר בניו יורק. "אני חושב שזה נורא. זה לא מקום לצחוק בו, במיוחד במקרה כזה", אמר. "העובדה שהם צחקו יחד במהלך חלק חשוב מאוד של הטקס הייתה בלתי ראויה".
בהמשך נשאל על הסנקציות שהטילו בשבוע שעבר בריטניה, אירלנד וקנדה על מתנחלים ישראלים בגדה המערבית. "אני אבדוק את זה. אני הולך להסתכל על זה. ראש הממשלה מתקשר אליי ביום שני או שלישי, ואני אבחן את זה", אמר. לא ברור אם התכוון לראש ממשלת ישראל או לראש ממשלת בריטניה.
על רקע הדיווח של איראן כי אחד מכלי השיט שלה נפגע אמש, נשאל טראמפ אם ארה"ב הייתה אחראית לכך. "אני לא רוצה לומר", השיב.
לקראת הבחירות לנשיאות ב-2028 נשאל טראמפ אם הוא מוכן כבר עכשיו להעניק את מלוא תמיכתו לג'יי.די. ואנס. "מוקדם מדי", אמר. "כלומר, אני חושב שהוא נהדר. יש לנו כל כך הרבה אנשים נהדרים. יש לנו, כמו שאומרים, ספסל עמוק מאוד". כשנשאל מי יכול להיות המתחרה המשמעותי ביותר של ואנס, השיב: "אתה יודע, אני פשוט חושב שכולם טובים מאוד, וג'יי.די. פנטסטי, והוא עשה עבודה טובה מאוד".
