וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

126 ק"ג קטמין במיכל צבע: זוג ישראלי נעצר בקפריסין | פרסום ראשון

עודכן לאחרונה: 13.9.2026 / 19:55

על פי החשד, השניים, שנעצרו יחד עם זוג פלסטיני, מעורבים ברשת הברחת סמים גדולה לאי השכן. במהלך החיפוש המשטרתי נתפסו גם סיגריות שלא שולם עליהן מס, משקלים וטלפונים ניידים. לפי משטרת קפריסין, חברי הרשת השתמשו ביאכטות יוקרה, כשהסמים הוסוו בחומרי בניין

פשיטת הרשות למאבק בסמים בניגריה על רשת להעברת סמים/אתר רשמי, טוויטר

זוג ישראלי, גבר בן 53 ואישה בת 51, נעצרו אתמול (שבת) בקפריסין בחשד למעורבות ברשת גדולה להברחת סמים ביאכטות. יחד עמם נעצרו בני זוג, גבר בן 50 ואישה בת 35, שתוארו כפלסטינים, אשר על פי החשד קשורים לאותה רשת הברחה. דווח כי בן ה-50 ניסה להמלט אך נלכד.

המעצרים בוצעו במסגרת מבצע של YKAN - היחידה למאבק בסמים של משטרת קפריסין, בשיתוף YDAP - שירות ניהול וניתוח המודיעין המשטרתי. המבצע התבסס על מידע מודיעיני ומעקב אחר החשודים.

בחיפוש באחד הבתים במוטאגיאקה, פרבר של לימסול, נמצאה כמות חריגה של 126 ק"ג של הסם קטמין, בתוך מיכל צבע. לפי נתוני סוכנות הסמים של האיחוד האירופי, השווי "ברחוב" של כמות כזו של הסם מוערך ב-2.5 מיליון אירו - ויותר. בסמטאות האי היווני מיקונוס כמות כזו יכולה להניב גם למעלה מ-10 מיליון אירו.

סמים שנתפסו על זוג ישראלי בקפריסין/אתר רשמי, משטרת קפריסין

המשטרה דיווחה כי בחיפוש נוסף נתפסו 34 גרם קוקאין, 246.5 גרם קטמין, 15 גרם מפדרון ו-12 גרם MDMA. המשטרה תפסה גם 4,150 אירו במזומן, שקלים ישראלים, סיגריות שלא שולם עליהן מס, משקלים וטלפונים ניידים.

ארבעת החשודים הובאו היום לבית המשפט המחוזי בלימסול, שהאריך את מעצרם בשמונה ימים. הסנגורים לא התנגדו לבקשת המעצר. החוקרים מתכוונים בין היתר לבדוק מצלמות אבטחה, תנועות ופגישות של החשודים ולנסות לאתר אנשים נוספים הקשורים לפרשה.

בדיון נחשפה שיטת הפעולה המיוחסת לרשת על סמך המידע המודיעיני שבידי המשטרה. לפי החשד, חברי הרשת השתמשו ביאכטות יוקרה להעברת כמויות גדולות של סמים לקפריסין דרך המרינות והנמלים בלרנקה ובלימסול. הסמים הוסוו, לפי הטענה, כחומרי בניין וכלים סניטריים, הועברו לבתים ששימשו כמחסנים ומשם הופנו להפצה.

sheen-shitof

עוד בוואלה

רנו קפצ'ר החדשה: קטנה במידות, גדולה באופי

בשיתוף רנו

לפי החשד, הבריחו את הסמים דרך נמל לרנקה/ShutterStock, Shutterstock

לפי הדיווחים מהדיון, המשטרה חושדת כי ברשת היו מעורבים ישראלים ופלסטינים וכי בין לקוחותיה היו גם ישראלים המתגוררים בקפריסין.

חוקר משטרתי מסר לבית המשפט כי לפי מידע מודיעיני שנבדק במסגרת הפרשה, כשבוע לפני המעצרים הוברחו לכאורה דרך נמל לימסול כ-70 ק"ג קוקאין וכמות לא ידועה של קנאביס.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully