וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

25 שנים של זיכרון: טקס הזיכרון לקורבנות פיגועי 11 בספטמבר נערך באנדרטת ההנצחה בירושלים

עודכן לאחרונה: 10.9.2026 / 11:07

האירוע נערך באנדרטת התאומים, אתר ההנצחה היחידי מחוץ לארצות הברית המציג את שמותיהם של כל קורבנות מתקפת הטרור. שגריר ארה"ב בישראל נכח בטקס ודיבר על הקשר עם ישראל, "עדות לסולידריות המתמשכת בין שתי המדינות, ולנחישות המשותפת להיאבק בטרור ולהגן על חפים מפשע"

טקס הזיכרון הרשמי השנתי ה-25 לזכר קורבנות פיגועי 11 בספטמבר/לשכת העיתונות הממשלתית

במלאת 25 שנים לפיגועי 11 בספטמבר בארצות הברית, התכנסו קרן קימת לישראל (קק"ל), ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב (JNF-USA) ושגרירות ארצות הברית בישראל לטקס הזיכרון השנתי. האירוע נערך באנדרטת התאומים שבעמק הארזים בירושלים, שהוא אתר ההנצחה היחידי מחוץ לארצות הברית המציג את שמותיהם של כל קורבנות מתקפת הטרור.

באירוע נכחו בין היתר שגריר ארה"ב בישראל, מייק האקבי; מנכ"ל ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב, ראסל רובינסון ויו"ר קק"ל, טלי צור-אבנר. בנוסף, נכחו באירוע סורי והרווי (חנוך) מורגנשטרן, שאיבדו את בתם ננסי בפיגועי 11 בספטמבר.

אייל אוסטרינסקי יו"ר קק"ל, מייק האקבי שגריר ארה"ב בישראל וראסל רובינסון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב מדליקים ביחד אבוקה/אתר רשמי, דיאגו מיטלברג

באירוע הזיכרון השתתפה להקת "HEART of Nova" שביצעה את "שיר למעלות", היא אחת מיוזמות עמותת קהילת שבט הנובה ומורכבת מטלי בינר וגיא בן-שמעון, שניהם שורדי אירוע הנובה ב-07/10 וכן עופרי רחום, שאיבדה את אחותה ניצן באירוע. לצידם השתתפו גם תזמורת המשטרה ולהקת "גדולים במדים". במהלך הטקס הניחו נציגי הארגונים השונים זרים לזכר קורבנות האסון, בליווי נחתים אמריקאים ולוחמי אש ישראלים.

מייק האקבי, שגריר ארצות הברית בישראל דיבר בטקס: "עשרים וחמש שנה לאחר פיגועי 11 בספטמבר המחרידים, אנחנו זוכרים את 2,997 הקורבנות החפים מפשע ואת המשפחות שהתמודדו עם האובדן הכבד הזה. הטקס היום, שבו ארצות הברית וישראל אבלות זו לצד זו ועומדות יחד, הוא עדות לסולידריות המתמשכת בין שתי המדינות, ולנחישות המשותפת להיאבק בטרור ולהגן על חפים מפשע. זהו קשר על זמני שהטרור לא יוכל לנתק".

עוד בוואלה

השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?

לכתבה המלאה

הטקס באנדרטת התאומים בעמק הארזים בירושלים/אתר רשמי, אלכס קולומיסקי, מערך ההסברה קק"ל

דבורה לוסט זלודה, נשיאת ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב: "התכנסנו כאן היום באנדרטת הזיכרון, הנושאת את שמות כל קורבנות פיגועי 11 בספטמבר ומהווה עדות נצחית ודוממת לחיבור הערכי והעמוק בין ישראל לארצות הברית. במקום הזה אנו עוצרים כדי לזכור את החיים שנגדעו, את המשפחות שחייהן השתנו לעד ואת הגיבורים שרצו אל תוך הסכנה. הזיכרון מחייב אותנו לפעול בנחישות, לעמוד מאוחדים מול הרוע והטרור, לא להיכנע לייאוש ולהמשיך לפעול ולקוות למען עתיד טוב יותר לילדינו ולדורות הבאים".

אייל אוסטרינסקי, יו"ר קק"ל: "עשרים וחמש שנים לאחר אירועי 11 בספטמבר, אנו מתכנסים כדי לכבד את זכרם של הנרצחים ולהזכיר שהטרור אינו מבחין בין עמים, דתות או גבולות. האנדרטה בירושלים מסמלת את השותפות בין ישראל לארצות הברית, המבוססת על חירות, דמוקרטיה, סולידריות ועמידה איתנה מול הטרור. קק"ל גאה לשמר את האנדרטה כאתר ייחודי לזיכרון, לתקווה ולמחויבות לדורות הבאים. אנו מאמינים כי הזיכרון מחזק את הקשרים בין העמים, ומזכיר לנו שהמאבק בשנאה ובטרור הוא אחריות משותפת של כולנו".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully