כתב אישום הוגש היום (חמישי) נגד תושב הצפון, שלפי האישום איים לרצוח את שכנו ולחתוך את ראשו, ובהמשך הצית את רכבו וגרם לו נזק. כתב האישום מייחס לו עבירות של איומים, החזקת סכין שלא כדין, חבלה במזיד והצתה.
ב-20 באוגוסט הגיע הנאשם לבית עסק בטבריה בחיפוש אחר שכנו, ואיים בפני בתו, שעובדת במקום, כי ירצח את אביה. בהמשך הגיע סמוך לביתו של השכן כשהוא מצויד בסכין, אך לאחר שהבחין בו עם ילדיו עזב את המקום. זמן קצר לאחר מכן ניקב באמצעות הסכין שניים מצמיגי רכבו של השכן, ובהמשך התקשר אליו ואיים כי יחתוך את ראשו.
לאחר המקרה נמלט הנאשם מביתו, ושוטרי המחוז הצפוני פתחו בחיפושים אחריו. יומיים לאחר מכן הוא שב לרכבו של השכן כשהוא מצויד במפתח שוודי ובחומר דליק. לפי כתב האישום, הוא שפך את החומר על גלגלי הרכב והצית אותם, ולאחר מכן גרם נזק נוסף לרכב באמצעות המפתח השוודי.
הנאשם נעצר עוד באותו הלילה ומעצרו הוארך. בתום החקירה הגישה פרקליטות מחוז צפון לבית המשפט המחוזי בנוף הגליל-נצרת את כתב האישום נגדו.
מקרה אלימות נוסף בין שכנים אירע בינואר האחרון בשכונת פלורנטין בתל אביב. רעי צייזלר הותקף לטענתו על ידי שכן שארב לו בכניסה לדירתו והיכה אותו באגרופים.
צייזלר נפצע קשה ופונה לבית החולים. לדבריו, התוקף המשיך להכות אותו גם לאחר שנפל: "הרגשתי שהוא עומד להרוג אותי". החשוד שוחרר בהמשך ממעצר.
