יו"ר מפלגת הציונות הדתית, בצלאל סמוטריץ', נפגש ביום שישי האחרון עם ראש עיריית שדרות, אלון דוידי, והציע לו לרוץ תחתיו בבחירות הקרובות. נכון לשעה זו, מסרב דוידי לחיזורים ולא מוכן להצטרף לסמוטריץ', לו יש עד מחר בשעה 22:00 להגיש את רשימתו הסופית.
שמו של דוידי נמצא כבר תקופה ארוכה על שולחנו של סמוטריץ'. כפי שפורסם בעבר, יו"ר הציונות הדתית סימן אותו כאחת הדמויות המרכזיות שאותן הוא מעוניין לצרף, במטרה להרחיב את גבולות הגזרה של המפלגה, ולהביא אליה קהלים נוספים מעבר לבסיס הקבוע שלה.
בסביבת הציונות הדתית רואים בדוידי נכס אלקטורלי משמעותי: ראש עיר מהדרום, המזוהה מאוד עם שדרות ועם שנות הלחימה מול רצועת עזה; דמות מוכרת בציבור הדתי-לאומי, אך כזו שאינה מזוהה דווקא עם ההתיישבות ביהודה ושומרון. צירופו עשוי לסייע לסמוטריץ' בדיוק בנקודה שבה הוא מבקש להתחזק - הרחבת המפלגה לפריפריה ולימין המסורתי.
אתמול, לפי דיווחים של גורמים פוליטיים, ראש העיר באר שבע בש-18 שנים האחרונות, רוביק דנילוביץ', סירב להצעת הליכוד לשריון במקום גבוה ברשימה.
ביום שישי האחרון פורסם בוואלה כי הוצע לראש העיר באר שבע שיריון גבוה ברשימת הליכוד על ידי גורמים רמי דרג במפלגה . בתגובתו מסר ראש העיר כי אינו מגיב להצעות שקיבל.
על פי הגורמים, דנילוביץ החליט להישאר בתפקידו. בעבר הוצעו לדנילוביץ' מספר הצעות פוליטיות ממספר מפלגות במחנה המרכז ומימין, אך לכולם הוא סירב.
