"תגיעו מהר, חוטפים אותנו": כך נשמעה השיחה היום (ראשון) לפנות בוקר במוקד המשטרה, מאזרח כבן 15 אשר טען כי חטפו אותו יחד עם חבריו לכפר פלסטיני - אך בניגוד לדיווח, בהמשך התגלה כי השלושה נכנסו מרצונם.
בעקבות הדיווח של השלושה, שוטרי מחוז ש"י וכוחות צה"ל הוזעקו לכפר חיזמא - ובמהלך פעילותם האזרחים, שכאמור טענו כי נחטפו, אותרו בריאים ושלמים על ידי כוחות הביטחון. המעורבים, שני קטינים כבני 15 ובגיר כבן 40, תושבי ירושלים, הועברו לחקירה בתחנת המשטרה.
עם קבלת הדיווח במוקד 100 והבנת האירוע במהרה, הזעיקו מוקדני מחוז ירושלים כוחות משטרה רבים ממחוז ש"י, כוחות צה"ל וכוחות ביטחון נוספים. אלו, פעלו בנחישות ובמהרה לאיתורם תוך הפעלת יכולות ואמצעים טכנולוגיים ומבצעיים. תוך זמן קצר, הצליחו שוטרי תחנת בנימין לאתרם בסמוך לכפר .
מחקירת המקרה עלה, כי השלושה נכנסו מרצונם לכפר הפלסטיני במטרה לבלות ולאחר מכן התעוררו בהם חששות שהוביל אותם לדווח על מעשיהם למוקד המשטרה "אודות חטיפתם".
השלושה נחקרו בגין העבירות של מסירת ידיעה כוזבת מסוג פשע והפרת הוראה חוקית על כניסה לכפר פלסטיני. בתום חקירתם הובאו לדיון בבית המשפט ובסיומו שוחררו בתנאים מגבילים. נכון לעכשיו החקירה עדיין נמשכת.
