משטרת ישראל הודיע היום (חמישי) על הארכת מעצרו בשנית, של החשוד ברצח ברצח ראש המאפיה הקווקזית יאניס יושבייב בשבע ימים. מעצרו של חשוד נוסף הוארך בשמונה ימים. שני החשודים צפויים לעלות בפני שופט בבית משפט השלוםפ בחיפה בימים הקרובים.
נזכיר כי מפרטי האירוע שבו הוא נרצח, הגיע יושבייב למסעדה לצורך פגשה עסקית. שהחל לצאת מהמסעדה אל עבר רכבו, המתנקש המתין לו בכניסה. יושבייב חלף על פניו ואז הרוצח הסתובב וירה בו מטווח אפס. ראש המאפיה הווקזית נפצע אנושות, הובהל לבית החולים, בו בזמן שמבוצע בו פעולות החייאה. לאחר שהגיע לבית החולים הלל יפה בחדרה נקבע מותו.
יושבייב, כאמור, היה ראש המאפיה הקווקזית. מדובר בבכיר בעולם הפשע אשר היה מוכר היטב למשטרה, ובשנים האחרונות צבר כוח רב באזור חדרה והסביבה. שמו נקשר לאורך השנים בשורה ארוכה של פרשות פליליות וסכסוכים באזור.
עורך הדין רותם כהן, שייצג את יאניס יושבייב בשנים האחרונות, מסר לוואלה: "מרבית מעצריו של יאניס בשנים האחרונות לא הבשילו לכדי ראיות של ממש ובהתאם לכך, בתי המשפט השונים, פעם אחר פעם, הורו על שחרורו המיידי. יאניס היה איש עסקים לגיטימי ואבא לילדים קטנים. אני משתתף בצערה של המשפחה".
השלתלשות החקירה
מקום מסתורו של המתנקש נחשף על ידי אחד השכנים, כאשר הוא נמצא במחסן בחדרה.
"בדיוק הגעתי מהעבודה הביתה כשלפתע שמעתי רעש חזק של חבטה,חשבתי שמשהו כבד נפל", סיפר השכן לוואלה. "הסתכלתי מהחלון של דירתי וראיתי מספר גברים בבגדי צבא עם קסדות על הראש ונשקים נכנסים לאחד המחסנים שבקומת הקרקע ומשתלטים על אדם ומיד רצו למקום שוטרים עם כובעי זיהוי ונשקים".
"תוך זמן קצר הוציאו אותו מהמחסן עם ידיים ורגליים כבולות וכיסוי על העיניים. השוטרים עשו חיפוש ולקחו איתם כל מיני חפצים. רק לחשוב שהיה פה רוצח עם נשק ביד בזמן שהילדים של כולנו מסתובבים פה זה מפחיד מאוד. טוב שהמשטרה שמה עליו יד מהר", הוסיף.
בעל עסק השוכן סמוך לבניין בו נעצר החשוד, שחזר לוואלה: "בדיוק בשעה 17:00 עצרו על הכביש הראשי 4 רכבים מסחריים (סוואנות ש.ג) מהם ירדו במהירות לפחות 15 לוחמים עם מדים, קסדות וכלי נשק מיוחדים".
"שני צוותים נכנסו בכניסה הראשית לבניין ושניים נוספים הקיפו את הבניין משמאל ותוך שניות פרצו את דלת המחסן ועצרו גבר ואישה. הלוחמים השכיבו אותם על הריצפה אזקו אותם ושמו להם כיסוי על העיניים".
