רגע לפני סגירת הרשימות לכנסת, ראש הממשלה בנימין נתניהו ממשיך במאמצים לצרף את הרמטכ"ל ושר החוץ לשעבר גבי אשכנזי לליכוד.
לוואלה נודע כי בימים האחרונים שוחחו כמה ראשי ערים מוכרים המזוהים עם הליכוד עם אשכנזי, בניסיון להפעיל עליו לחץ ולהביא אותו להסכים להצטרף לרשימת המפלגה כאחד המשוריינים של נתניהו.
בסביבת נתניהו רואים באשכנזי חיזוק משמעותי במיוחד לרשימת הליכוד, ובעיקר מי שיוכל להיות הדמות הביטחונית הבכירה של המפלגה במערכת הבחירות. המאמצים לצרפו נמשכים כבר תקופה, אך כעת, עם ההתקרבות לסגירת הרשימות, מופעל עליו לחץ מחודש בניסיון להביא לפריצת דרך של הרגע האחרון.
החיזור של נתניהו אחרי אשכנזי אינו חדש. עוד במערכת הבחירות של 2022 דווח כי איש עסקים המקורב לנתניהו פנה לאשכנזי והציע לו שריון בליכוד עם אופק פוליטי, אך אשכנזי דחה אז את ההצעה. גם בעבר התקיימו בין נתניהו לאשכנזי שיחות ופגישות בנושאים ביטחוניים, וב-2020 אף טען אשכנזי בפומבי כי נתניהו הציע לו לכהן כשר הביטחון.
