וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בן גביר תוקף את נתניהו: "יצאתם אתה וסמוטריץ' בקריאה מבוימת לאחדות - אני לא גנץ"

עודכן לאחרונה: 29.8.2026 / 22:11

לאחר הדיווחים על כך שראש הממשלה מתווח בין שר האוצר ויו"ר מפלגת "זהות" משה פייגלין לריצה משותפת, תקף השר לביטחון לאומי את נתניהו ברשת X: "מילא להחרים אירועים בהשתתפותי ולהתבייש להצטלם איתי, אבל גם הקריאה הנרגשת לאחדות היא בכלל משחק ציני?"

בווידאו:השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר בתגובה לראש הממשלה בנימין נתניהו/דוברות

יו"ר מפלגת עוצמה יהודית, השר איתמר בן גביר, תקף היום (שבת) ברשת X את ראש הממשלה בנימין נתניהו, לאחר הדיווחים על כך שנתניהו תיווך בין שר האוצר בצלאל סמוטריץ' למשה פייגלין - על מנת להביא לאיחוד מפלגותויהם.

בן גביר כתב: "נדהמתי מהדיווחים על כך שסמוטריץ' ופייגלין ניהלו בתיווכך מו"מ מתקדם לאיחוד, ורק כדי 'להלחיץ את פייגלין', יצאתם אתה וסמוטריץ' בקריאה מבוימת לאחדות איתי, שכל תכליתה להנמיך את דרישות פייגלין".

"מילא להחרים אירועים בהשתתפותי ולהתבייש להצטלם איתי, אבל גם הקריאה הנרגשת לאחדות היא בכלל משחק ציני?! אדוני ראש הממשלה, כדאי להזכיר לך: קוראים לי איתמר בן גביר, לא בני גנץ", עקץ.

תקף את נתניהו. בן גביר/אתר רשמי, STV - רואים את הקולות

אלמוג כהן, שנבחר למקום ה-14 ברשימת הליכוד לאחר הפריימריז האחרונים, הוסיף תגובה לפוסט של בן גביר: "משחק ציני??? ערב התקציב אתה עמדת להפיל את הממשלה, אם לא אני שהצבעתי בעד בניגוד להנחייתך, אתה היית באופוזיציה במקרה הטוב, או בגולאג במקרה הרע. חדל ירי בנגמ"ש.

עוד הוסיף כהן כי "אתה לא לבד במערכה, אם לא תסתכל על טובת הגוש, נקבל את מנסור בקבינט. הגיעה העת לאחריות, איתמר".

sheen-shitof

עוד בוואלה

הלוואה לחינוך: איך להשקיע בעתיד הילדים בלי להיכנס לסחרור כלכלי?

בשיתוף הפניקס

יתאחדו? בן גביר וסומטריץ' בימים קרובים יותר/פלאש 90, אתר רשמי

אתמול דווח בוואלה כי נציגי מפלגת "הציונות הדתית", בראשות בצלאל סמוטריץ' שוחחו במהלך השבוע האחרון עם נציגי מפלגת "זהות", בהובלת משה פייגלין, כשדובר על אפשרות של ריצה משותפת בבלוק טכני בין המפלגות.

השיחה בין הצדדים התקיימה עוד לפני, וללא קשר ללחץ שהפעיל נתניהו על בן גביר וסמוטריץ' להתאחד. במסגרת הריצה המשותפת, יקבל פייגלין מקום גבוה ברשימה ועוד מקומות נוספים בהמשכה.

מוקדם יותר היום, ראש הממשלה בנימין נתניהו הזמין את השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, ביחד עם שר האוצר, בצלאל סמוטריץ, להגיע לפגישה עמו ביום ראשון הקרוב בה ידונו בדבר התאחדותם. בהודעה רשמית מטעם רה"מ נאמר כי "אסור לבזבז אף קול, חייבים להתאחד כדי להציל את גוש הימין!".

לעומת זאת, במפלגת עוצמת יהודית מיהרו להוציא הודעה רשמית כתגובה לדבריו של נתניהו, בה נאמר באופן נחרץ כי: "מפלגת עוצמה יהודית ומפלגת הציונות הדתית לא יתמודדו יחד בבחירות הקרובות לכנסת. החלטה זו הינה סופית ומוחלטת ולא תשתנה בשום מצב".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully