על פי דיווח לבנוני שפורסם הערב (חמישי), שגריר ארה"ב בלבנון, מישל עיסא, קיבל אור ירוק להפגש עם חיזבאללה. האמריקנים עדיין לא הגיבו לנושא.
בשבוע שעבר, ארצות הברית הודיעה על סנקציות חדשות נגד חיזבאללה, ובמקביל על עדכון הבסיס להגדרתו כ"ארגון טרור עולמי שהוכרז באופן מיוחד" (SDGT), באופן שמדגיש את פעילות הארגון בשירות המשטר האיראני ותחת כוח קודס של משמרות המהפכה.
גורם אמריקני הבהיר כי אין מדובר בהכנסת חיזבאללה לרשימת סנקציות חדשה. הארגון כבר הוגדר תחת הסמכות הזו ב-2001 ומוגדר בארצות הברית גם כארגון טרור זר. השינוי הנוכחי נועד לקשור באופן מפורש יותר את פעילות חיזבאללה לאיראן ולכוח קודס.
מוקדם יותר היום ישראל העבירה מסר לארצות הברית בצירים ביטחוניים, לפיו תוכנית הפיילוט בדרום לבנון, שיישומה החל בהמשך לחתימת מזכר ההבנות בין ביירות לירושלים, נכשלה.
ישראל העבירה מידע אודות הפעילות של צבא לבנון ושיתפה בחוסר שביעות רצונה, בלשון המעטה, אודות הפעילות של צבא לבנון כנגד תשתיות טרור של חיזבאללה ומחבלים במרחב. כאמור, בצה"ל מותחים ביקורת על תפקוד צבא לבנון וטוענים כי הוא אינו פועל באופן אפקטיבי נגד תשתיות חיזבאללה בדרום המדינה.
לפי הערכת גורמים בכירים בצה"ל, רמטכ"ל צבא לבנון, רודולף הייכל, ממשיך לשתף פעולה עם חיזבאללה, חושש מעימות עם מפקדי הארגון השיעי בדרום לבנון ואינו אפקטיבי בפעולות סריקה, איתור תשתיות טרור ואמצעי לחימה.
