וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מורה בן 72 ממרכז הארץ חשוד במעשה מגונה בתלמידה - ונשלח למעצר בית

26.8.2026 / 22:13

מורה למתמטיקה המלמד למעלה מ-20 שנה בבית ספר במרכז, נשלח למעצר בית לאחר שנחקר בחשד למעשה מגונה ולהטרדה מינית של תלמידת י"ב. המשטרה ביקשה להרחיקו מעבודה עם קטינים ל-90 יום, אך בית המשפט קבע 45 ימים. המורה מכחיש: "זו עלילת שווא"

ניידת משטרה/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

בית משפט השלום בתל אביב האריך הבוקר (רביעי) את התנאים המגבילים שהוטלו על מורה למתמטיקה בן 72, החשוד במעשה מגונה ובהטרדה מינית של תלמידת כיתה י"ב בבית הספר שבו הוא מלמד במרכז הארץ. המשטרה ביקשה לאסור עליו לעבוד עם קטינים למשך 90 ימים, אך השופט שאול אבינור הסתפק ב-45 ימים וקבע כי מחומר החקירה שהוצג בפניו עולה "חשד סביר כנגד החשוד".

החקירה נפתחה בעקבות תלונה שהתקבלה במשטרה ב-18 באוגוסט, ולפיה המורה ביצע מעשה מגונה בתלמידה שלו. בעקבות התלונה הוצא נגדו צו מעצר. כרגע המורה שוהה במעצר בית למשך חמישה ימים, עד ה-30 באוגוסט, בהתאם לתנאים שנקבעו לאחר חקירתו. הוא מכחיש באופן גורף את המיוחס לו וטען בחקירתו: "מכחיש, לא קרה כזה דבר. זו עלילת שווא".

בדיון שהתקיים הבוקר ביקשה המשטרה להאריך את המגבלות ולהורות כי המורה לא יוכל לעבוד עם קטינים במשך 90 ימים. נציג המשטרה הסביר כי החשוד נחקר בחשד למעשה מגונה בקטין, בהטרדה ובעבירות נוספות.

החשוד מכחיש: ״לא קרה כזה דבר. זו עלילת שווא״/ShutterStock

סנגורו של החשוד, עורך הדין צחי לסרי, טען כי מרשו מסר גרסה מפורטת בחקירה, משתף פעולה ומכחיש את החשדות. לדבריו, על המשטרה להשלים בהקדם את פעולות החקירה שנותרו, ובהן עימות, מיצוי מכשיר הטלפון וגביית עדויות נוספות. עוד ציין כי חלק מהאירועים הנטענים התרחשו בנוכחות תלמידים ואנשים נוספים שניתן לזמנם לעדות. לסרי ביקש לאזן בין בירור גרסת המתלוננת לבין הפגיעה בחשוד ובמשלח ידו, וטען כי קבלת בקשת המשטרה במלואה תמנע ממנו לעבוד במשך שלושה חודשים.

השופט שאול אבינור, שעיין בחומרי החקירה, קבע כי בשלב הזה קיים בסיס לחשדות נגד המורה. בהחלטתו ציין כי בתיק קיימת הודעה מפורטת של המתלוננת וכי על סמך החומר שהוצג בפניו "בוודאי שקיים חשד סביר כנגד החשוד". הוא ציין גם כי מדובר בחשוד בן 72 ללא רישומים קודמים. עם זאת, הוא הוסיף כי בעברו היה אירוע נוסף, אף שזה לא הגיע לכדי תלונה במשטרה.

השופט הורה להאריך ב-45 ימים את התנאים האוסרים על המורה ליצור קשר עם המעורבים בפרשה, להתקרב לבית הספר ולעבוד עם קטינים. בהחלטה נקבע כי תקופת ההגבלות הנוספת תחל ב-8 בספטמבר.

עו"ד צחי לסרי, המייצג את החשוד, מסר לוואלה: "המורה נחקר, מסר את גרסתו ולפיה מדובר בעלילה. אנו סמוכים ובטוחים כי משטרת ישראל תדע להגיע לחקר האמת".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully