וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הרימון הנדיר שהגיע ללב מלחמת הכנופיות בצפון

עודכן לאחרונה: 25.8.2026 / 12:47

פריט האמל"ח הסובייטי שנתפס בפשיטה משטרתית בנצרת, מגיע מתקופת המלחמה הקרה בין המערב לברית המועצות לשעבר. כיום נעשה בו שימוש בין ארגוני הפשיעה בצפון, במסגרת סכסוך קטלני שהספיק לגבות 30 קורבנות

תיק לימודים ובתוכו אקדח וסמים אותר בבית ספר בנצרת/דוברות משטרת ישראל

בחודש האחרון מצא את עצמו הרימון הסובייטי מסוג RGD-5 בלב זירת הפשע בנצרת. הרימון, הידוע במבנה הפלדה הקומפקטי שלו, נמצא עטוף ניילון נצמד להגנה על מנגנון ההפעלה, והוא נתפס בעת פעילות מבצעית של חוקרי ובלשי מרחב עמקים.

הרימון, שתוכנן בברית המועצות בשנות ה-50 ושירת את צבאות גוש ורשה, זרע מאז קטל בזירות מלחמה רבות - ממלחמת וייטנאם באמצע המאה הקודמת ועד מלחמת אוקראינה כיום.

הדף של רימון שהתפוצץ שמוקדם יותר החודש/דוברות משטרת ישראל

מפקד מרחב עמקים במשטרה, ניצב-משנה רן אופיר, מסביר כיצד הגיע הרימון הנדיר לעיר הגלילית: "אנחנו רואים כניסה של אמל"ח חדש לזירה". הוא ממשיך ומפרט "אנחנו מכירים את זה ומכוונים לפעילות אופרטיבית ומודיעינית. נכון להיום עוד לא מדובר בתופעה נרחבת ואינטנסיבית, אבל אנחנו נערכים לכל תרחיש".

תפיסת הרימונים הסובייטיים היא טיפה באוקיינוס של אמצעי הלחימה שנמצאים בידי העבריינים בצפון; בחודש האחרון בלבד נרשם זינוק בהיקף הסיכולים והתפיסות של אמצעי לחימה על ידי שוטרי מרחב העמקים. ברשימת האמל"ח שנתפס לאחרונה בעיר נצרת ובסביבתה נכללים: 12 אקדחים,3 תתי-מקלע מסוג "קרלו, 5 רימוני יד, ובהם שלושת הרימונים הסובייטיים ועשרות מחסניות בנוסף לכמויות גדולות של תחמושת בתפזורת.

די, שילמתם מספיק

3 מנויים ב-75 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

נשק שנחשף אחרי מרדף/דוברות משטרת ישראל

בכיר במשטרה: "מורידים את ה'גזעים הגדולים' וממשיכים לקצור את הדרג הצעיר"

מאחורי גל התפיסות בעיר נצרת עומד שינוי דרמטי במפת הפשיעה המקומית; ארגון בכרי - הנחשב לאחד החזקים והאלימים בצפון. הארגון פגע קשות נוכח המעצרים של מנהיגו סמיר בכרי ונוספים. הארגון עסק בסחיטה, פרוטקשן, סחר באמל"ח ובסמים, תוך השתלטות על מכרזים ותקציבי עיריית נצרת במאות מיליוני שקלים. לפני כחמש שנים פרץ סכסוך קטלני בינו לבין ארגון חרירי, והמלחמה בין השניים גבתה מעל 30 קורבנות. עם מעצרם של סמיר בכרי ונוספים יחד עם הגשת כתבי אישום נגדם, הנהגת הארגון שותקה ומנגנוני המימון של בכרי נפגעו קשות.

"נצרת, כעיר מרכזית בחברה הערבית, מקבלת כיום קשב מיוחד מאוד ברמה הארצית", מסביר נצ"מ אופיר. "על פי הנחיית המפכ"ל ומפקד המחוז, ניצב מאיר אליהו, יש כאן תגבור כוחות מסיבי. זה לא רק נוכחות בשטח, אלא זה מיקוד מודיעיני מדויק, הפעלת אמצעים מיוחדים ויחידות עילית שעובדות כאן צמוד. כשהשילוב הזה פועל, נוצר לחץ אדיר על ארגוני הפשיעה".

מציאות זו יצרה את ואקום הפשיעה בשטח, אליו מנסים להיכנס כוחות חדשים: תת-ארגונים ועבריינים המבקשים לנצל את השעה על מנת לתפוס טריטוריה ולהתפתח. "אנחנו פועלים לפי האסטרטגיה של מפקד המחוז - מורידים את ה'גזעים הגדולים' וממשיכים לקצור את הדרג הצעיר", מסביר אופיר.

המלחמה נגד הפשיעה ממשיכה. צעיר שנתפס במרדף מוקדם יותר החודש/דוברות משטרת ישראל

עם זאת, במשטרה מבהירים כי המאבק בנצרת רחוק מלהסתיים. "ברגע שנכנסים גורמים חדשים שמנסים להשתלט על טריטוריות או לבצע פעולות פליליות, אנחנו שם כדי לתת את המכה. כל החבר'ה הקטנים שמנסים להתרומם בתוך הוואקום הזה נתקלים בלחץ מחוזי וארצי, ואנחנו מצליחים לקצור אותם כמעט על בסיס יומי". משטרת המחוז טוענת כי תמשיך להפעיל לחץ מודיעיני ומבצעי כדי למנוע מדור העבריינים החדש לתקוע יתד בעיר נצרת.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully