שני חשודים נעצרו לחקירה הלילה (ראשון) על ידי שוטרי מחוז ש"י בחשד לאלימות נגד קשיש בעל מוגבלות. בתיעוד נראה אחד החשודים מכה את האדם המבוגר, המתנייד עם קביים, בעוד חברו מצלם את המעשה.
בתיעוד שפורסם ברשתות החברתיות ניתן לראות את אחד הצעירים מתעמת עם אדם מבוגר ואף מכה אותו באמצעות מוט.
אזרחים שנתקלו בדיווח ברשתות העבירו אותו לידי המשטרה. עם קבלת הסרטון, חוקרים בתחנת חברון שבמרחב יהודה איתרו את הצעירים והעבירו אותם לחקירה. החשוד בתקיפה, בן 16 מהיישוב אביגיל שבשומרון, נכלא בתום חקירה, ויובא בהמשך היום לדיון בבית המשפט. החשוד השני, בן 17 מירושלים, שתיעד את התקיפה, נשלח למעצר בית בתנאים מגבילים.
בעקבות אירועי האלימות הרבים ביהודה ושומרון הודיע בשבוע שעבר שר הביטחון ישראל כ"ץ על העברת סמכויות האכיפה האזרחית מידי צה"ל למשטרה, החלטה שלוותה בביקורת רבה. בכיר במשרד במשטרה אמר לוואלה כי "המהלך נועד להסיט את הביקורת שיש על צה"ל, שמנסה להעביר את תחומי האחריות שלו למשטרה".
בדיון שערך השר כ"ץ יחד עם בכירים בצה"ל ובמערכת הביטחון צוינו שורת הפרות חוק בשטחי יהודה ושומרון. השר הדגיש את הצורך באכיפה אזרחית על ידי משטרת ישראל. בתום הדיון הוחלט שצה"ל יגיש תוכנית מקיפה בנושא בתוך שבועיים.
