וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הצתת ג'פניקה בגבעתיים והסכסוך בעולם התחתון: שני צעירים בדרך לכתב אישום | תיעוד

12.8.2026 / 20:00

השניים תועדו מגיעים לפנות בוקר למסעדה בגבעתיים על כלי דו-גלגלי, שופכים חומר דליק, מציתים ונמלטים. בתום החקירה הוגשה נגדם הצהרת תובע לקראת כתב אישום. ברקע נבדק הסכסוך בין ארגוני מוסלי וג'רושי, ובמשטרה עדיין מנסים לברר מי עומד מאחוריהם

תיעוד מצלמות אבטחה, שני חשודים בהצתת סניף ג'פניקה גבעתיים/דוברות משטרת ישראל

זה קורה בתוך דקות ספורות: שני רעולי פנים מגיעים לפנות בוקר לסניף ג'פניקה בגבעתיים, שופכים חומר דליק בחזית המסעדה, מציתים את המקום ונמלטים. בתיעוד ממצלמות האבטחה נראים רגעי ההצתה שהתרחשה ב-12 ביולי, סמוך לשעה 04:00 לפנות בוקר.

על פי החשד, השניים הגיעו למקום כשהם רכובים על כלי רכב דו-גלגלי ופניהם מכוסות. לאחר ששפכו את החומר הדליק והציתו את חזית המסעדה, הם נמלטו מהמקום. האש גרמה נזק למבנה ולרכוש במסעדה, אך איש לא נפגע.

ההצתה נחקרה על רקע הסכסוך בין ארגוני הפשיעה מוסלי וג'רושי, שבמסגרתו נרשמה בתקופה האחרונה שורה של אירועי אלימות. אלא שבשלב הזה, בעוד החשד הוא שהאירוע קשור למאבק בין הארגונים, עדיין נבדקת השאלה מי שלח את המציתים והאם הם פעלו בשליחותו של אחד הצדדים.

החקירה התנהלה ביחידה המרכזית של מחוז תל אביב. באמצעות אמצעים טכנולוגיים הצליחו החוקרים להתחקות אחר המבצעים ולהגיע לזהותם, למרות הניסיון, על פי החשד, לטשטש את עקבותיהם.

רימון רסס הושלך לעבר סניף ג'פניקה בהקמה, חדרה, 2 באוגוסט 2026/פלאש 90, טל גל

ב-27 ביולי נעצר החשוד הראשון, בן 18 מרחובות. כמה ימים לאחר מכן נעצר חשוד נוסף, גם הוא בן 18 תושב העיר. בחיפושים שנערכו בבתיהם נתפסו ממצאים ופריטי לבוש שלפי החשד קושרים אותם לביצוע ההצתה.

מעצרם של השניים הוארך מעת לעת, ואתמול, בתום החקירה, הוגשו נגדם הצהרות תובע לקראת הגשת כתבי אישום בגין העבירות המיוחסות להם. הפענוח בגבעתיים מצטרף לפענוח אירוע נוסף שכוון לעבר סניף ג'פניקה בקריית אונו, שם הושלך רימון לעבר המסעדה.

אבל גם אחרי שני הפענוחים האלה, התמונה רחוקה מלהיות מלאה. שורה של אירועים נוספים שנקשרו לגל האלימות עדיין נותרו ללא פענוח. במקביל, החוקרים מנסים להשלים חלק משמעותי נוסף בחקירה: לגבש תשתית ראייתית שתאפשר לקבוע האם החשודים פעלו בשליחות אחד מארגוני הפשיעה, ואם כן, מי מהם עומד מאחוריהם. בשלב הזה, החשד נבדק, אך טרם התבסס לכדי ראיות.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully