בית הדין של מפלגת הליכוד דחה היום (רביעי) את העתירות ואישר את שריון יו"ר מרכז הליכוד חיים כץ, "לאחד משמונת המקומות המשוריינים, אף בטרם התקיימו הבחירות המקדימות".
זאת, לאחר שבית הדין של התנועה עצר אתמול בצו ביניים את ההצבעה לאישור שריונו, לאחר שקיבל את טענת העותר, עורך הדין אביעד ויסולי מנאמני ארץ ישראל בליכוד, שטען כי "קיים ניגוד עניינים ותמורה פוליטית למעשה בעבור אישור השריונים".
כאמור, שלשום הודיעה מפלגת הליכוד כי מזכירותה תתבקש לאשר ברשימה לכנסת את הצבתם של שר החוץ גדעון סער, שר הביטחון ישראל כ"ץ, וכאמור השר כץ - זאת, מלבד המשוריינים החדשים שצפוי להביא ראש הממשלה בנימין נתניהו.
לדבריה, "בית הדין של התנועה קבע בשבוע שעבר כי יש לשריין את שר הביטחון, שממילא היה צפוי להגיע לצמרת הרשימה, על מנת לאפשר לו לעסוק בצרכי הביטחון ולא לעסוק בפוליטיקה בעת הזו". כמו כן, הבהירה כי סער ישובץ במסגרת הסכם האיחוד עם מפלגתו עם תנועת הליכוד, וכץ בשל תפקידו כיו"ר מרכז המפלגה.
בעקבות ההודעה, התעורר זעם אדיר בקרב שרים וח"כים במפלגה. אמנם השיריון של גדעון סער היה סגור וידוע ופחות מטריד את אנשי התנועה אבל השיריונים של ישראל כ"ץ וחיים כץ גררו תגובות זועמות מקשת רחבה של שרים וח"כים, הטוענים שהשניים בתפקידיהם בתנועה, ישראל כץ כיו"ר מזכירות הליכוד וחיים כץ כיו"ר מרכז הליכוד - סחטו את נתניהו.
בכיר בליכוד כינה את האירוע "שערוריה". לדבריו, "ישראל סחט את רה"מ, דרש שיריון ובתמורה יאשר לראש הממשלה את השריונים". שר אחר אמר לוואלה כי "זה פשוט ביזון ברמות על, השתלטות עוינת על התנועה של עסקנים, שחיתות הזויה". ח"כ נוסף במפלגה הוסיף כי מדובר ב"חרפה ומחטף".
