בעקבות שיחות שהתקיימו בשבועות ובימים האחרונים (שלישי) בין שר החוץ, גדעון סער, לשר החוץ של ונצואלה, פליקס פלאסנסיה, סיכמו שתי המדינות על חידוש היחסים הקונסולריים ביניהן.
בשיחות סוכם על הקמת מנגנון תיאום שיאפשר מתן שירותים קונסולריים לאזרחי שתי המדינות. המהלך יוצר ערוץ תיאום רשמי בין ישראל לוונצואלה, שאינן מקיימות יחסים דיפלומטיים ביניהן מאז שנת 2009.
בנוסף, סוכם בין ישראל לוונצואלה על המשך שיתוף הפעולה במסגרת מאמצי החירום והשיקום מנזקי רעידת האדמה. כזכור, משלחת הסיוע יצאה לוונצואלה בעקבות רעידות האדמה העוצמתיות שאירעו בה ב־24 ביוני. המשלחת הובלה על ידי משרד החוץ ופיקוד העורף והעניקה סיוע מקצועי למאמצי החירום והשיקום במדינה.
בהודעה המשותפת של שתי המדינות, שבישרה על חידוש היחסים, נכתב כי המהלך נקבע בעקבות ביקור המשלחת ההומניטרית הישראלית באתרי ההריסות. בהודעה הודגשה עוד חשיבות הקשר בין מדינת ישראל לבין הקהילה היהודית של ונצואלה.
אמש, לפי נתונים שפרסם יו"ר האספה הלאומית של ונצואלה, חורחה רודריגס, נודע כי מניין ההרוגים בשתי רעידות האדמה הקטלניות עלה ל-6,301.
