וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מחאה בדרום לבנון: "ישראל מנסה לכבוש את עיירת המפתח"

עודכן לאחרונה: 11.8.2026 / 15:13

תושבי אל-מנסורי הסמוכה לצור מוחים על תנאי העקירה והתקיפות היומיות: "קיימת תוכנית ישראלית לכבוש את העיירה"

בלבנון מדווחים כי צה"ל פיזר כרוזים מעל העיירה השיעית אל-מנסורי שבמחוז צור. 26 באפריל 2026/תיעוד לפי סעיף

תושבי העיירה אל-מנסורי בנפת צור, קיימו הבוקר (שני), הפגנה סמוך למחסום של צבא לבנון, במחאה על "מדיניות העקירה וההרס של ישראל". הם דרשו מהרשויות בלבנון לפעול בדחיפות כדי להבטיח את שובם לעיירתם, והביעו חשש כי "קיימת תוכנית ישראלית לכבוש את העיירה, במיוחד לנוכח התגברות הפעילות הצבאית בה" - כך לפי העיתון הקטארי אל-ערבי אל-ג'דיד.

התושבים טענו כי לאחר הפסקת האש וחתימת לבנון על הסכם המסגרת עם ישראל ביוני האחרון, כמה משפחות חזרו להתגורר בה, למרות הסיכונים הביטחוניים ותנאי החיים הקשים, על רקע היעדר שירותים בסיסיים כמו חשמל ומים והנזק שנגרם לתשתיות. לדבריהם: "מעדיפים להישאר באדמתם על פני חיים במצב של עקירה מתמשכת".

פעילות כוחות צה"ל בדרום לבנון/דובר צה"ל

בהקשר זה אמר ראש מועצת אל-מנסורי, חיידר מדיחלי ל"אל-ערבי אל-ג'דיד": "צה"ל שולט במידה רבה בעיירה באמצעות אש מאז פרסום האזהרה". הוא מוסיף: "המועצה פעלה לפינוי העיירה כולה, והיא עדיין ריקה מתושבים ומכוחות ביטחון וצבא עד היום, למרות הקריאות לחזור והדרישה של ועדת הפיקוח להפסקת התקיפות".

מדיחלי אמר לעיתון הקטארי כי לאחר כניסתו לתוקף של הסכם הפסקת האש, כמה משפחות חזרו לעיירה, ומספרן הגיע ליותר מ-120 משפחות. הוא טען כי "תקיפות רבות פקדו כמעט מדי יום לעבר עובדים, חקלאים ותושבים, במטרה להפחידם ולגרום להם לעזוב". הוא הוסיף: "התושבים מעדיפים לחיות בבתיהם ועל אדמתם במקום להישאר בבתי ספר ובמרכזי קליטה".

sheen-shitof

עוד בוואלה

המהפכה של וואלה Fiber שתחסוך לכם בעלויות הטלוויזיה והאינטרנט

בשיתוף וואלה פייבר

כרוזים שצה"ל פרסם באל מנסורי בחודש אפריל/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

בהתייחסו לסיבות להתמקדות הישראלית בעיירה אל-מנסורי, אמר מפקד בכיר בצבא לבנון לעיתון הקטארי כי "ישראל ניסתה במהלך המלחמה יותר מ-11 פעמים לכבוש את אל-מנסורי, ולא הצליח בכך בשל ההתנגדות העזה מצד חיזבאללה".

הוא טען כי אל-מנסורי נמצאת בגובה של כ-100 מטרים מעל פני הים ומשקיפה על הציר הכולל את ואדי חסן ווואדי אל-עיון, המשתרע עד ואדי אל-חוג'ייר ווואדי א-סלוקי. מדובר בוואדיות המחוברות זו לזו, גם אם באופן עקיף. הוא מדגיש את חשיבות מיקומה האסטרטגי וסבר כי ישראל רואה בה ציר לוגיסטי עבור חיזבאללה.

  • לבנון

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully