וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בית המשפט דחה את ערר אלוף פיקוד המרכז, בוטל צו ההגבלה על החשוד בתקיפה מינית של פלסטיני

עודכן לאחרונה: 9.8.2026 / 12:52

המחוזי בירושלים לא קיבל את העתירה שהגיש האלוף בלוט על טל ינון דרדיק, תושב ההתנחלות כפר טרפון. דרדיק חשוד בתקיפה מינית קשה בכפר הפלסטיני חומסא. הוועדה הצבאית קבעה שעל בלוט להוציא צו חדש עם תנאים ישימים ופיקוח במקום שאינו בית חמותו

טל ינון דרדיק, דיון בערעור אלוף הפיקוד בעניינו, בימ"ש מחוזי ירושלים/רוני כנפו

בית המשפט המחוזי בירושלים דחה את הערר שהגיש אלוף פיקוד המרכז אבי בלוט על החלטת ועדת העררים הצבאית לבטל את צו ההגבלה על טל ינון דרדיק. דרדיק נמצא במעצר מנהלי כבר 34 יום כיוון שסירב לעמוד בצו שקבע כי עליו לשהות בבית חמותו בעדי עד. ועדת הערר הצבאית קיבלה את טענתו כי התנאים שנקבעו בצו אינם ישימים, בין היתר משום שבית חמותו קטן מידי וגם משום שחמותו עצמה סירבה כי ישהה אצלה במסגרת הצו.

דרדיק, תושב המאחז כפר טרפון שליד עטרת נעצר בחודש מרץ בחשד למעורבות בתקיפה מינית קשה בחומסא. בתום חקירתו שוחרר למעצר בית ובהמשך הוציא לו אלוף הפיקוד צו הגבלה מנהלי. מאז שנעצר לאחר שסירב למלא את הצו, פתח בשביתת רעב, שלאחרונה הוכחשה על ידי שב"ס.

טל ינון דרדיק, דיון בערעור אלוף הפיקוד בעניינו, בימ"ש מחוזי ירושלים, 6 באוגוסט 2026/רוני כנפו

כאמור הוועדה הצבאית , שלא חלקה את הדרישה של מערכת הביטחון להגביל ולפקח על דרדיק, קבעה לאחר ביטול הצו כי אלוף פקמ"ז רשאי להוציא להוציא צו הגבלה חדש עם תנאים ישימים - כלומר הגבלה ופיקוח במקום אחר שאינו בית חמותו.

כזכור, אחרי החלטת ועדת הערר, שר הביטחון הנחה את בלוט שלא להגיש צו חדש ולפעול בדרכים אחרות כנגד דרדיק אשר לגביו קבעה מערכת הביטחון כי הוא מהווה מסוכנות וחשש לפגיעה הפלשתינים. בלוט החליט להגיש ערר לבית המשפט המחוזי בירושלים, אשר נדחה היום.

השופט אברהם רובין קבע כי לא נפל פגם בהחלטת הועדה הצבאית וכי בידי אלוף הפיקוד שמורה הדרך להוציא צו חדש עם תנאי הרחקה ופיקוח ישימים. לבקשת הפרקליטות והפרקליטות הצבאית ניתן עיכוב ביצוע עד יום שלשי לצורך הגשת ערעור לעליון.

בכוח לשלם יותר?

עוברים עכשיו לוואלה מובייל ונהנים מ-3 מנויים ב- 75 שקלים

לכתבה המלאה

אבי בלוט בטקס טקס החלפת מפקד מחוז ירושלים, אולם ״אחר כותלינו״ במנהרות הכותל. 4 בינואר 2025/פלאש 90, חיים גולדברג

בארגון חוננו המייצגים את דרדיק בירכו על ההחלטה. עורך הדין משה פולסקי אמר: "אנחנו מברכים על החלטת בימ"ש המחוזי אשר דחה את הערעור של האלוף בלוט. האלוף למעשה הכניס את דרדיק למעצר למשך למעלה מחודש כאשר היה ידוע וברור לכולם שהצו הזה לא ניתן ליישום, לא חוקי ולא תקף. כל התרגילים המשפטיים שניסה האלוף בלוט או גורמים מטעמו לא צלחו, בסופו של דבר שתי ערכאות משפטיות קבעו כי הצו לא תקף. אנחנו מצפים ומבקשים כי אלוף פיקוד מרכז ושירות הביטחון הכללי יעשו בדק בית לגבי התנהלותם בסיטואציה הקשה הזו".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully