וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מפגין הוכנס לחמישה ימי מעצר בית - בגלל שלט מחאה נגד נתניהו

עודכן לאחרונה: 5.8.2026 / 11:29

גבר מחיפה, בן 49, הורחק בין היתר גם מכיכר חורב, שם הפגין נגד ראש הממשלה. הסיבה למעצר היא שלט שהניף ובו כתוב "מממן החמאס" לצד תמונתו של נתניהו, יחד עם דגל ארגון הטרור ורובה. מערך עוטף עצורים זעם על ההחלטה, במשטרה טוענים לחשד להפרת הסדר הציבורי

בווידאו:מחאה עם הגעת שר החינוך יואב קיש לבי"ס נירים, חיפה, 5 בפברואר 2026/אלון משעלי, מחאת העם חיפה

תושב חיפה שהפגין נגד ראש הממשלה בכיכר מרכזית בעיר, נשלח אתמול (רביעי) למעצר בית של חמישה ימים וכן הוחלט להרחיקו למשך 15 ימים מכיכר חורב שבה הפגין.

המפגין, בן 49, ללא עבר פלילי, מפגין מזה כשבועיים בצומת חורב שבחיפה כשהוא מחזיק שלט ובו תמונתו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו ולידה הכיתוב- "מממן החמאס", שמתחת לו תמונה של דגל החמאס ורובה. בעקבות החלטת המשטרה פנה המפגין ל"מערך עוטף עצורים" ואמש הגיש עורך הדין תומר בן-חמו ערעור על החלטת המשטרה. היום ידון בית משפט השלום בחיפה בערעור.

במערך עוטף עצורים אמרו כי "מדובר במהלך נוסף של משטרת ישראל שנועד לפגוע בחופש הביטוי ובמי שמבקש לממש את זכותו להביע דיעה כנגד מי שמימן את האסון הגדול ביותר שקרה למדינה. משטרת ישראל במקום לחקור את מי שאישר להעביר מזוודות של מזומן לחמאס בוחרת לחקור את מי שמביע דעתו על כך בפומבי".

השלט שהמפגין החזיק/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

ממשטרת ישראל נמסר: "החשוד עוכב לאחר שהניף שלט ובתוכו דגל המזוהה עם ארגון הטרור חמאס, עליו מופיע איור של נשק ארוך. מכלול התכנים שהונפו והנסיבות במקום העלו חשד לעבירות ולהפרת הסדר הציבורי, ובהתאם לכך עוכב החשוד ובהמשך נחקר בתחנת המשטרה, בסיום חקירתו שוחרר בתנאים.

משטרת ישראל רואה בחופש הביטוי ובזכות המחאה זכויות יסוד במדינה דמוקרטית ומאפשרת את מימושן במסגרת החוק. לצד זאת, המשטרה תפעל בכל מקרה שבו עולה חשד לעבירה, להפרת הסדר הציבורי או להתנהגות העלולה לפגוע בשלום הציבור ובביטחונו".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully