קרן הינד רג'אב, הארגון הרודף חיילי צה"ל ברחבי העולם, הודיע היום (חמישי) כי הגיש יחד עם "המרכז האירופי לתמיכה משפטית" (ELSC) תלונה פלילית דחופה נגד ל"ח, איש אקדמיה ישראלי, בטענה כי הוא "חיל מילואים של צה"ל שביצע פשעי מלחמה, פשעים נגד האנושות ורצח עם" במהלך שירותו ברצועת עזה".
לטענת הארגונים ל"ח המזוהה עם אגודת הדיבייט של אוניברסיטת בן-גוריון שוהה במדינה כשופט באליפות אירופה לדיבייט של אוניברסיטאות (EUDC), המתקיימת באוניברסיטת אוטרכט.
אליפות אירופה לאוניברסיטאות בדיבייט היא אחת מתחרויות הדיבייט האקדמיות היוקרתיות בעולם. מדי שנה היא מפגישה מאות סטודנטים, שופטים ומאמנים מעשרות אוניברסיטאות ברחבי אירופה לתחרות בת חמישה ימים, שבה מתקיימים סבבי ויכוח באנגלית במתכונת הפרלמנטרית הבריטית. השנה מתקיימת האליפות באוניברסיטת אוטרכט שבהולנד, בין 27 ל-31 ביולי, ומשתתפים בה מאות מתחרים ושופטים מאוניברסיטאות מובילות מכל רחבי היבשת. ל"ח מופיע באתר האירוע כשופט בתחרויות.
בתלונה נטען כי ל"ח תיעד ברשתות החברתיות את פעילותו כלוחם שריון ברצועת עזה, ובין היתר פרסם סרטונים המתעדים את הריסתו של מבנה בית ספר ברפיח. לפי הארגונים, באחד הסרטונים הוא נשמע אומר בציניות: "שלום לכולם, אני יוצא לבית הספר. איזה כיף, איזו התרגשות", ובסרטון נוסף, המתעד את פיצוץ המבנה, נכתב: "שנת הלימודים הסתיימה מוקדם מהצפוי. דחוף, מה המספר של האג?".
הארגונים טוענים כי פרסומים נוספים שלו במהלך 2025 הציגו את הרס התשתיות האזרחיות כ"בידור", וכי עצם ההתייחסות לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג מעידה, לטענתם, על מודעות למשמעות המשפטית של מעשיו. עוד נטען כי במהלך שהותו בהולנד "לעג למפגינים פרו-פלסטינים וכינה אותם 'פתטיים'".
הם מלינים שהרשויות בהולנד טרם נקטו צעדים נגדו, וכי קיים חשש שיעזוב את המדינה עם תום ביקורו לפני שתתקבל החלטה בעניינו.
ראש מחלקת הליטיגציה ב-HRF, נטשה בראק, מסרה כי ל"ח "לא רק השתתף בכך - אלא גם חגג ולעג לכך. נוכחותו בהולנד מעניקה הזדמנות ייחודית לאכוף את הדין הבינלאומי".
