בית משפט השלום בחיפה האריך היום (שלישי) בשישה ימים את מעצרה של ליאורה נתיב שטרסברג בת ה-55 משכונת הדר הכרמל. החשודה בעבר נישאה לקשישה בת 95 ושהיתה משוחררת בתנאים מגבילים במהלך משפט המתנהל נגדה בגין עבירות דומות של עוקץ קשישים בעיר. התביעה התעקשה אז בפתח המשפט על מעצר עד תום ההליכים בשל מסוכנותה - בית המשפט בחר לשחרר. עכשיו כאמור היא שוב עצורה, בגין חשדות למעשי מרמה נוספים, במהלך השיחרור המותנה.
שוטרי תחנת חיפה פתחו בחקירה החדשה לפני מספר ימים, בעקבות תלונתה של ניצולת שואה בשנות ה־90 לחייה, אשר על פי החשד נפלה קורבן למעשה עוקץ מתוחכם.
מחקירת המקרה עלה כי נתיב-שטרסברג-קזמוז על פי החשד גנבה תחילה את כרטיס האשראי של הקורבן במהלך נסיעה משותפת, ובהמשך הגיעה לביתה כשעל פי החשד התחזתה לאחות קופת חולים באמתלה של ביצוע בדיקות רפואיות, שם על פי החשד גנבה רכוש נוסף. לאחר מכן ביצעה, על פי החשד, רכישות בכרטיס האשראי בסכום של אלפי שקלים.
חוקרי תחנת חיפה ביצעו מגוון פעולות חקירה שהובילו להתחקות אחר זהותה של החשודה ולמעצרה. אז, במהלך המעצר, התברר כי מדובר במי שהייתה נתונה בפיקוח אלקטרוני, אותו על פי החשד הפרה בעת ביצוע העבירות. על פי החשד לא מדובר בקרבן יחיד. בחיפוש בבית נתגלו כרטיסי אשראי של אנשים נוספים.
אמש, בדיון בבית המשפט, סניגורה עורך הדין אמיר מרג'יה עתר לשיחרורה. "החשודה נהנית מחזקת החפות", טען, "זה סטיגמה שרוצים לייחס לה". השופטת נסרין עדוי נעתרה לרס"ב אדי קנטרוביץ' שטען מטעם תחנת חיפה. "מחומר החקירה עולה כי קיים חשד סביר בעליל לכך שהחשודה ביצעה את העבירות המיוחסות לה", ציינה לפרוטוקול והאריכה את מעצרה כאמור. ביום ראשון הבא שוב תובא בפני שופט. החקירה בעיצומה.
