חקירת אירועי תקיפת מערכות התקשורת עוברת הילוך. בעקבות סדרת מקרים שבהם הושלכו אבנים לעבר מבני מערכות "חדשות 12" ו"הארץ", הוחלט היום (שלישי) לצרף את שירות הביטחון הכללי לחקירה. את החקירה ינהלו במשותף שב"כ ויחידת הלוחמה בפשיעה של מרחב דן במחוז תל אביב.
ההתפתחות מגיעה לאחר שהלילה נופצו פעם נוספת דלתות הזכוכית בכניסה לבניין מערכת חדשות 12 בתל אביב. זהו המקרה השני בתוך פחות מחודש שבו נגרם נזק למבנה, וכעת בוחנים החוקרים אם כלל האירועים קשורים זה לזה ומי עומד מאחוריהם.
בתיעוד ממצלמות האבטחה אמש, נראה החשוד כשהוא מתקרב לבניין כשפניו מכוסות, אוחז בשתי לבנים ומשליך אותן בזו אחר זו לעבר דלתות הכניסה. כתוצאה מכך התנפצו דלתות הזכוכית, והחשוד נמלט מהמקום לפני הגעת הכוחות.
חדשות 12 מסרו את תגובתם והתריעו: "אנחנו מתעוררים לעוד בוקר, השני בתוך פחות מחודש, שבו אלימות מסוכנת משתוללת ומנפצת את דלת מערכת החדשות שלנו. זוהי אזעקת אמת! דם עיתונאי חדשות 12 אינו הפקר".
"ממשלת ישראל ושר התקשורת צריכים לחדול מהשתלחויות מסיתות וחסרות רסן בתקשורת החופשית, שמובילות גם למעשים חמורים. משטרת ישראל צריכה לפעול מייד כדי לעצור מבעוד מועד את האלימות המסוכנת.אנו לא נירתע גם לנוכח החקיקה, ההסתה, והאלימות", הוסיפו.
