דובר משמרות המהפכה של איראן הסלים היום (שבת) את האיומים והכריז כי בריטניה תהפוך ל"מטרה לגיטימית" אם תתמוך בארצות הברית במלחמה, כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס. לדבריו, כל מדינה, ובהן בריטניה ומדינות המפרץ, שתסייע לצבא האמריקני בתקיפותיו נגד איראן תיחשב ל"מטרה לגיטימית". עוד טען כי בריטניה סייעה למטוסי ההפצצה האמריקניים בתקיפות האחרונות.
רק בחמישי האחרון משמרות המהפכה הודיעו כי הצבא האמריקני השתמש במפציצים שהמריאו מבריטניה - ולכן גם הממלכה היא נכנסת לרשימה היעדים של משמרות המהפכה.
"צבא ארצות הברית השתמש בתקיפותיו אתמול במפציצים שהמריאו מבסיס פיירפורד שבבריטניה. כל בסיס המשמש לביצוע מתקפות נגד שטחה של איראן נחשב יעד לגיטימי עבור כוחותינו", נכתב בהודעתם.
רק לפני כשבוע דובר משרד החוץ האיראני הזהיר את בולגריה מפני מתן אפשרות לארצות הברית להשתמש בשטחה לצורך פעולות צבאיות נגד איראן. ממשלת בולגריה הודיעה כי תפנה לאישור הפרלמנט להצבת עד שמונה מטוסי תדלוק אמריקניים בבסיס חיל האוויר במדינה, החברה בנאט"ו ובאיחוד האירופי.
דובר משרד החוץ האיראני, אסמאעיל בקאאי, אמר כי כל פעילות שתסייע לתקיפות אמריקניות נגד איראן תהווה, לדבריו, שותפות ל"תוקפנות ולפשעי מלחמה", כך לפי כלי תקשורת ממלכתיים באיראן. עוד קרא בקאאי לבולגריה שלא להפוך ל"שותפה לעבריינים".
