וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פצוע קל מפיגוע דקירה בצפון השומרון, המחבל נוטרל

עודכן לאחרונה: 23.7.2026 / 15:58

הפצוע באירוע נפגע ברגלו, בזמן שהמפגע נוטרל על ידי לוחמי צנחנים. זהו פיגוע הדקירה השני היום: סמוך לאלון מורה ישראלי בן 51 נפצע באורח קשה בעקבות קטטה שהתפתחה במקום

זירת פיגוע הדקירה שבוצע בחסות ההצתה במרחב חוות דרך אברהם הסמוכה לאלון מורה/צילום: נדב גולדשטיין/TPS

פיגוע דקירה נוסף אירע היום (חמישי) ביהודה ושומרון, הפעם במרחב גנים, כך לפי דובר צה"ל. המחבל נוטרל על ידי לוחמי גדוד 890 של הצנחנים, ישראלי אחד נפצע קל ברגלו.

מוקדם יותר היום נפצע ישראלי בן 51 באורח קשה סמוך לאלון מורה שבשומרון כתוצאה מדקירה. גורם צבאי מסר לוואלה כי ⁠אזרחים פעלו בחוות דרך אברהם במטרה לכבות שריפה שעל פי החשד הוצתה במרחב על ידי פלסטינים מהכפר בית פוריק - ובעקבותה התפתחה ככל הנראה קטטה במהלכה ארעה הדקירה.

זירת פיגוע הדקירה שבוצע בחסות ההצתה במרחב חוות דרך אברהם הסמוכה לאלון מורה. 23 ביולי 2026/TPS, נדב גולדשטיין/TPS

בשעה 12:15, התקבל דיווח על שני מחבלים שדקרו אזרח ישראלי במרחב הסמוך ליישוב איתמר שבחטיבת שומרון. האזרח הישראלי נדקר חמש דקירות בחזה, אזרח נוסף ששהה בנקודה זיהה את הפיגוע וחיסל את שני המחבלים. האזרח שנפצע פונה לקבלת טיפול רפואי על ידי מסוק צבאי להמשך טיפול בבית החולים כשמצבו מוגדר קשה. עוד דווח כי המחבלים חוסלו בנקודה, טרם ידוע מי ניטרל אותם. כמו כן, ⁠כתר הוטל על הכפר בית פוריק וכוחות צה"ל סורקים באזור.

  • עוד באותו נושא:
  • פיגוע

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully