וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

במערכת הביטחון חוששים: הטילים האיראנים יחצו את ירדן - ויזלגו לישראל

עודכן לאחרונה: 22.7.2026 / 20:19

בצה"ל מזהים איום גובר בעקבות שיגורי הטילים לעבר עקבה, שעלולים לסכן את אילת, הערבה ושדה התעופה רמון. גורם ביטחוני אמר כי בטהרן מבקשים לאותת לישראל על יכולת הפגיעה בעורף אם תצטרף למערכה האמריקנית - והעריך כי מדובר בעניין של זמן עד שהאש תופנה גם לעברה

הדי פיצוצים עזים באילת, בשל שיגורים מאיראן לעבר ירדן/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

שיגורי הטילים לעקבה מטרידים את מנוחתה של מערכת הביטחון, כשמזה כמה ימים איראן יורה לעבר ירדן ופיצוצים עזים נשמעים היטב באילת - וגורמים לבהלה ומתח בקרב תושבי האזור.

בצה"ל מבינים כי המרחק בין עקבה לישראל הופך את "הזליגות" הפוטנציאלית לאיום ישיר ותדיר על ביטחונם של תושבי אילת והערבה, שדה התעופה רמון ובסיסי צה"ל בדרום. בהתאם לכך, רועננו הנהלים של צוותי פיקוד העורף במרחב ובעוצבת אדום לתרחיש של נפילות.

ברקע הדברים, גורם ביטחוני מסר כי "האיראנים רוצים לאותת לנו שאם נצטרף למערכה האמריקנית - הם עדיין בעלי יכולת מוכחת לשיגור טילים על העורף הישראלי". לדבריו, "לא ברור למה בחרו דווקא באזור הזה".

"לא ברור למה האיראנים בחרו דווקא באזור הזה". עקבה, ירדן/ShutterStock

הגורם הבהיר כי במצב הנוכחי ישראל נערכת לכלל התרחישים, כולל לאפשרויות יירוט שונות של טילים וכלי טיס לא מאוישים מאיראן, תימן, ועיראק, כולל תגובה כנגד תוקפנות איראנית.

"אם הם יעזו לתקוף את ישראל התגובה תהיה עוצמתית. שר הביטחון, ישראל כ"ץ, והרמטכ"ל, רא"ל אייל זמיר, הבהירו זאת", מסר הבכיר הביטחוני.

ההערכה בצה"ל היא כי מדובר בעניין של זמן עד שהאש תפגע בעורף הישראלי, מאחר וידוע שיש מחלוקת בצמרת האיראנית האם לתקוף את ישראל כפי שתוקפים את ירדן, שמארחת את הצבא האמריקני, כבר בשלב הזה, או לחכות לשלב מתקדם.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully