מדובר צה"ל נמסר הערב (שני) כי במהלך סוף השבוע, צה"ל תקף בהכוונת שב"כ במרכז רצועת עזה וחיסל את טאהר אחמד סאלם עבד אלואחד, מחבל מארגון הטרור גא"פ. ב-7 באוקטובר, המחבל פשט למתחם מסיבת הנובה ופיקד על חטיפתה של ענבר היימן.
בתקיפה נוספת בהכוונת שב"כ במרכז הרצועה, צה"ל חיסל את צאלח צבחי צאלח קטראוי, מחבל נוסף מארגון הטרור גא"פ. במהלך המלחמה, המחבל ניסה לקדם מתווי טרור נגד כוחות צה"ל במרחב מרכזי חלוקת הסיוע (GHF) בדרום רצועת עזה. המחבל פעל תוך סיכון תושבי הרצועה וניצול ציני של המאמץ ההומניטרי.
בתקופה האחרונה, המחבלים ניסו לקדם מתווי טרור בטווח הזמן המיידי נגד כוחות צה"ל ואזרחי מדינת ישראל.
בתחילת החודש, כלי תקשורת ערביים דיווחו כי חיל האוויר ניסה לחסל את דובר חמאס, חאזם קאסם. על פי הדיווחים, קאסם נפצע לאחר שהותקף הרכב בו שהה. בחמאס ובצה"ל טרם הגיבו רשמית לדיווחים, בעוד מצבו של קאסם טרם ברור.
בתוך כך, צה"ל ושב"כ הודיעו כי תקפו בדרום רצועת עזה וחיסלו את המחבל וחיד אבו סלאם, ששימש בעבר כמפקד הפלוגה המערבית בח'אן יונס. ב-7 באוקטובר, סלאם פשט לשטח מדינת ישראל ולקח חלק בחטיפת אזרחים ישראלים לרצועת עזה, ואף לקח חלק בהחזקתם בשבי בדרום הרצועה.
