עיסא אלוחואח, הנחשב לאחד המקורבים למשפחת ג'רושי ואף בן משפחתם, הסגיר את עצמו הלילה (ראשון) למשטרה במסגרת חקירת פרשת ג'פניקה והרימונים. אלוחואח הגיע בסביבות השעה 03:00 למשרדי ימ"ר מרכז, לאחר שחוקרי היחידה השאירו לו זימון לחקירה, מסר גרסה ונעצר בחשד לקשירת קשר לביצוע פשע.
בהמשך היום הובא אלוחואח לבית משפט השלום בראשון לציון. המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו בשישה ימים, אולם בית המשפט קבע כי בשלב זה קיימת תשתית של חשד סביר המצדיקה את המשך המעצר הראשוני בלבד, והאריך את מעצרו עד יום שלישי, 21 ביולי.
המהלך מגיע בזמן שבימ"ר תל אביב ובימ"ר מרכז מגבירים את הלחץ על שני צדי הסכסוך בין משפחות מוסלי וג'רושי. במשך ימים פועלים החוקרים מסביב לשעון בניסיון לעצור את גל אירועי הירי, הרימונים וההצתות. במשטרה מקווים כי הלחץ על הדמויות המרכזיות יסייע להרגיע את השטח ולהוביל להתקדמות בחקירה.
הלחץ על המעורבים מופעל גם מחוץ לישראל. לוואלה נודע כי האחים עיסאם ואיסמעיל ג'רושי, השוהים בחו"ל, ניסו להיכנס לשלוש מדינות, בהן שתי מדינות במפרץ, אך גורשו ולא הורשו להיכנס. במקביל, אלי מוסלי, השוהה ברומניה, זומן לחקירה על ידי הרשויות המקומיות, ותוצרי החקירה הועברו לימ"ר תל אביב.
בינתיים, האלימות בשטח נמשכת. רק הלילה הושלך, על פי החשד, רימון הלם לעבר בית ברחוב צה"ל בשכונת צהלה שבצפון תל אביב. בעל הבית מוכר למשטרה, והרקע לאירוע מוגדר פלילי. החוקרים בודקים את כלל כיווני החקירה, ובין היתר גם אפשרות שהאירוע קשור לסכסוך בין משפחות מוסלי וג'רושי.
בתוך כך, כפי שפורסם לראשונה בוואלה, יוסי מוסלי ושלושת החשודים הנוספים שנעצרו במסגרת הפרשה שוחררו למעצר בית מלא עד יום חמישי, 23 ביולי, בשעה 12:00. בית המשפט הורה לארבעה להפקיד ערבויות כספיות, ואסר עליהם ליצור קשר עם יתר המעורבים בפרשה בזמן שהחקירה נמשכת.
למרות שורת מעצרים, חקירות ופעילות גלויה וסמויה של המשטרה, הסכסוך בין משפחות מוסלי וג'רושי עדיין רחוק מסיום. כל עוד החוקרים מנסים לבלום את ההסלמה, בשטח ממשיכים להירשם אירועי ירי, השלכת רימונים והצתות כמעט מדי יום. כעת נותר לראות אם מעצרו של אלוחואח יספק לחוקרים את פריצת הדרך שהם מחפשים - או שמדובר בעוד חוליה בשרשרת אירועים שטרם הגיעה לסיומה.
עורך הדין ווליד כבוב מסר בתגובה: "מדובר במעצר מנע, מעצר ראווה ומיותר של משטרת ישראל. צר לי שמדובר במעצר המבוסס על מידע מודיעיני בלבד ולא על ראיות מוצקות. בית המשפט קבע שמדובר בחשד דל שמספיק להארכת מעצר ראשונה בלבד".
